Regularització de les places de coordinador de les oficines d’atenció al ciutadà del cos de mossos d’esquadra

Places que quan es van assolir les competències no estaven creades, s’han anat confeccionant fins a consolidar-se en totes i cadascuna de les destinacions del cos de mossos d’esquadra

Sra. Maite Català Pujol
Subdirectora General de Recursos Humans
Direcció General de la Policia
Travessera de les Corts 319-321 (08029) Barcelona

Senyora,

Des que assolís les competències en matèria de seguretat fins l’actualitat, el cos de mossos d’esquadra s’ha anat desenvolupant i la seva estructura ha anat evolucionant. Places que quan es van assolir les competències no estaven creades, s’han anat confeccionant fins a consolidar-se en totes i cadascuna de les destinacions del cos de mossos d’esquadra.

Una d’aquestes figures és la de coordinador de les Oficines d’Atenció al Ciutadà la qual, en els inicis que el cos assolís les seves competències, era assumida pel propi Cap de les OAC. A dia d’avui, aquesta és una figura que està totalment diferenciada a la del propi Cap de l’Oficina, que alhora assumeix una major responsabilitat que el propi caporal o responsable de torn i que es realitza com hem dit en totes les destinacions.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP) considerem que cal regularitzar la situació del coordinador d’OAC, més quant alguns fins i tot, en absència del propi Cap d’OAC, assumeixen les seves funcions. A l’efecte no veiem amb bons ulls que, tenint la responsabilitat que té i en tant que administrativament els Caps d’OAC consten com a tals, els coordinadors no rebin el mateix tracte.

Són nombrosos els companys que porten anys assumint aquesta responsabilitat i que veuen que any rere any, no es regularitza mai la seva situació. Des de la nostra organització sindical considerem que ara, cal posar fi a aquest greuge. És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP) instem a la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia, a crear i regularitzar administrativament les places de coordinador d’OAC.

Així mateix i amb caràcter immediat fins a la regularització d’aquestes places us emplacem a reconèixer sota la figura del Cap d’OAC, a tots aquells Coordinadors que a dia d’avui estan desenvolupant les seves tasques.

Restem a la seva disposició per a qualsevol aclariment.

Atentament,

Pere Garcia Quer
Secretari General del SAP.
Barcelona, 16 de gener del 2018

Número de comunicat:
E-8/2018
Data: 
16/01/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend