Pantalons policials i tàctics específics per als especialistes de trànsit

A l’especialitat de Trànsit, a excepció dels que portem els motociclistes professionals (només faltaria), no tenim pantalons específics per fer la nostra feina

Sra. Maite Català Pujol
Subdirectora General de Recursos Humans
Direcció General de la Policia
Travessera de les Corts 319-321 (08029) Barcelona

Senyora,

A l’especialitat de Trànsit, a excepció dels que portem els motociclistes professionals (només faltaria), no tenim pantalons específics per fer la nostra feina. A dia d’avui els nostres especialistes reben dos tipus de pantalons. Uns de pinces, al nostre entendre ineficients per desenvolupar tasques operatives a les carreteres i per fer front a les inclemències meteorològiques i uns pantalons bioelàstics.

Cal recordar que, en referència a aquests segons pantalons i malgrat es continuen lliurant (amb comptagotes això sí), van ser descatalogats pels propis Caps de la Divisió Tècnica. Però a més la situació, des de la nostra organització sindical creiem que la situació ha passat a ser més esperpèntica encara. Per què?

  1. Perquè als vectors els hi comuniquen que seran els únics pantalons que rebran, tot i que com diguem, han estat descatalogats.
  2. Perquè, tal i com pot veure en la fotografia, el model que es lliura avui té menys elements de seguretat ja que només tenen una banda reflectant, a diferència dels anteriors. Des de la nostra organització sindical considerem que garantir la visibilitat a les carreteres dels nostres treballadors és fonamental per incrementar la seva seguretat. Si no ens veuen, la possibilitat d’originar-se un nou accident s’incrementa.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP) demanem que dotin als especialistes de trànsit, per seguretat i salut laboral, de  pantalons tàctics aptes per la disciplina policial que desenvolupem. Pantalons que haurien de tenir proteccions als genolls i als malucs, amb sis butxaques, amb material flexible, impermeables, transpirables, accentuant els elements d’alta visibilitat i amb tractament per l’abrasió, el color i el desgarrament, entre d’altres característiques.

Des del SAP li preguem, pel bé de l’Especialitat de Trànsit, dels seus especialistes, i pel bé de la seguretat viària del nostre país, portar aquesta qüestió al Comitè de Seguretat i Salut Laboral on expressarem de nou, la necessitat de dotar als nostres efectius de materials que garanteixin el correcte desenvolupament de les seves tasques.

Restem a la seva disposició per a qualssevol aclariment.

Atentament,

Iñaki Zamora Rueda
Secretaria de l’Especialitat de Trànsit del SAP-FEPOL.
Barcelona, 18 de gener del 2018.

Número de comunicat:
E-9/2018
Data: 
18/01/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend