Incompliment dels compromisos acordats en relació a la formació dels especialistes de trànsit

De tots els punts proposats per la nostra organització sindical (fins a vint-i-tres punts), només un va ser acceptat, el qual estava relacionat amb la formació dels efectius de trànsit

Maite Català Pujol
Subdirectora General de Recursos Humans
Direcció General de la Policia
Travessera de les Corts 319-321 (08029) Barcelona

Senyora,

A finals de desembre del 2017, la Secretaria de Trànsit del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) es va reunir amb el Cap de la Comissaria de Mobilitat i el Cap de la Divisió de Trànsit. L’objectiu d’aquesta reunió era buscar solucions a necessitats laborals i horàries, amb la finalitat de permetre una millor conciliació de la vida familiar amb la laboral dels especialistes que representem.

De tots els punts proposats per la nostra organització sindical (fins a vint-i-tres punts), només un va ser acceptat, el qual estava relacionat amb la formació dels efectius de trànsit. Concretament, la mesura acceptada per la Comissaria i per la Divisió consistia en destinar part de l’R3 (85 hores anuals) per fer formació (teòrica i pràctica).

Insistim que aquesta va ser l’única proposta acceptada de les moltes que la nostra organització sindical va presentar en aquella reunió. I tal va ser així que els propis caps de l’especialitat van ordenar que es publiqués en els diferents horaris anuals de l’especialitat.

Però malauradament si hem de fer aquest escrit és per posar en coneixement que, un mes més tard de la reunió i havent-se iniciat l’any policial 2018, no només no s’han publicat a les planificacions anuals les esmentades 85 hores, sinó que la Divisió ens ha manifestat que aquesta formació ja no es realitzarà.

Som conscients que el compromís adquirit en la reunió del mes de desembre no ha quedat plasmat en un document. Però per altra banda, no entenem com es poden incomplir les qüestions tractades i acordades en una reunió.

De què serveix llavors reunir-se amb els caps de l’especialitat? Veritablement des de la nostra organització sindical veiem amb molta preocupació la dinàmica que està agafant l’especialitat de trànsit i si, de manera reiterada estem demanant la convocatòria d’una reunió entre l’Administració i els caps de la Comissaria General de Mobilitat és per evitar que el conflicte s’agreugi.

És per això que, un cop més, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP) reiterem la necessitat de seure les dues parts, si no és en una mesa de negociació, sí en una reunió bilateral on puguem trobar una via de solució i evitar l’agreujament d’un conflicte que, per part nostra, volem mirar d’evitar.

Atentament,

Iñaki Zamora Rueda
Secretari de l’Especialitat de Trànsit del SAP-FEPOL.
Barcelona, 13 de febrer del 2018

Número de comunicat:
E-19/2018
Data: 
13/02/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend