Armers per armes llargues de fàcil accés en les ABP i CD

Des del SAP hem detectat que en moltes dependències, per raons d’agilitat la qual considerem correcte, les armes llargues es deixen en calaixos de les dependències de porta, en caixes o altres llocs del tot inadequats que no garanteixen la seva seguretat

Maite Català Pujol
Subdirectora General de Recursos Humans
Direcció General de la Policia
Travessera de les Corts 319-321 (08029) Barcelona

Senyora,

Com a conseqüència de l’actual nivell 4 d’alerta terrorista, a totes les Àrees Bàsiques Policials i a totes les Comissaries de Districte s’obliga als agents a fer serveis de vigilància perimetral, però també a fer controls vials i altres dispositius especials. Per aquests motius, els agents han de disposar i utilitzar armes llargues de forma habitual.

No obstant, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem detectat que en moltes dependències, per raons d’agilitat la qual considerem correcte, les armes llargues es deixen en calaixos de les dependències de porta, en caixes o altres llocs del tot inadequats que no garanteixen la seva seguretat.

Fins i tot, la nostra organització sindical (tal i com pot observar a la fotografia) ha comprovat com les armes es dipositen en armariets o bucs manipulats de forma artesanal, col·locant barres i argolles per a sistemes de tancament del tot inapropiats.

Des del SAP-FEPOL els recordem que existeix una norma UNE-EN-1143-1 que deixa clar com han de ser els armers per cura de les armes llargues.

Per tant, per tots els extrems manifestats en aquest escrit, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) instem a la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia que es doti a totes les ABP i CD dels armers que determina la normativa especificada, els quals han d’estar ubicats en llocs de fàcil accés per al seu ús habitual.

Restem a la seva disposició per a qualsevol aclariment.

Atentament,

Rafel Villena i Sànchez
Delegat del RPMN – Vallès Oriental del SAP-FEPOL.
Granollers, 15 de febrer del 2018

Número de comunicat:
E-22/2018
Data: 
15/02/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend