Neumàtics de contacte per als vehicles policials en període d’hivern

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vol manifestar que en la majoria de les Àrees Regionals de Trànsit i més especialment en aquelles on les inclemències meteorològiques poden ser més adverses (tant per pluja com per neu), els vehicles del cos de mossos d’esquadra no estan equipats amb neumàtics d’hivern.

Maite Català Pujol

Subdirectora General de Recursos Humans

Direcció General de la Policia

Travessera de les Corts 319-321 (08029) Barcelona

 

Senyora,

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vol manifestar que en la majoria de les Àrees Regionals de Trànsit i més especialment en aquelles on les inclemències meteorològiques poden ser més adverses (tant per pluja com per neu), els vehicles del cos de mossos d’esquadra no estan equipats amb neumàtics d’hivern.

Com ja sap, el neumàtic de contacte o neumàtic d’hivern garanteix unes millors prestacions que el neumàtics estàndard amb l’asfalt sec i amb temperatures baixes (menys de 7 graus) i només amb l’existència de gel, neu, fang o aigua a la calçada. Aquests tipus de neumàtics garanteixen una millor tracció, una millor adherència i una millor frenada.

Des de la nostra organització sindical considerem que els neumàtics que porten equipats els nostres vehicles policials són molt més ineficients que els que proposem en aquest escrit. Les temperatures hivernals i les abundants nevades que s’han produït fan del tot necessaris aquests tipus de neumàtics.

A l’efecte, la nostra organització sindical ha tingut accés a un nombre important de notes informatives que efectius de la Regió Policial Central i més especialment del Sector de Vic han realitzat exposant aquesta necessitat.

D’aquestes notes informatives no se n’ha obtingut cap mena de resposta i fins el moment, es continua apostant per un neumàtic que pot perjudicar tan la seguretat dels nostres efectius, com la pròpia tasca d’emergències que desenvolupen.

És per això que des del SAP-FEPOL instem a la Subdirecció General de Recursos Humans que, per la seguretat dels nostres efectius, com per garantir un correcte desenvolupament de les nostres tasques s’iniciïn les gestions oportunes per dotar de neumàtics de contacte al parc mòbil del cos de mossos d’esquadra i molt especialment el que realitza les seves tasques en comarques fredes.

Atentament,

Iñaki Zamora Rueda

Secretari de l’Especialitat de Trànsit del SAP-FEPOL.

Barcelona, 22 de febrer del 2018

Número de comunicat:
E-26/2018
Data: 
22/02/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend