Protecció exterior per exposició a la intempèrie i per risc per atemptat (Nivell 4 d’alerta antiterrorista)

En visita efectuada en aquest lloc de treball hem identificat que els agents del CME realitzen el lloc estàtic exterior en el control d’accés del pàrquing de l’avda. Paral·lel sense cap tipus de protecció passiva front a possibles agressions – tirotejos -a més d’estar exposats a les inclemències climàtiques

Sra. Elisabet Saltor

Subdirectora General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral

Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya

Carrer Diputació 355 (08009) Barcelona

 

Lloc: ABP Eixample (lloc estàtic de l’avda. Paral·lel)

En visita efectuada en aquest lloc de treball hem identificat que els agents del CME realitzen el lloc estàtic exterior en el control d’accés del pàrquing de l’avda. Paral·lel sense cap tipus de protecció passiva front a possibles agressions – tirotejos -a més d’estar exposats a les inclemències climàtiques

Des del SAP-FEPOL proposem que:

-S’anul.li aquest punt estàtic fent servir mitjans audiovisuals, limitant la presència d’efectius

-En cas de no anul·lar-se aquest punt estàtic, que es disposi d’una xapa metàl·lica d’acer, grafeno o altre material antibales que doni cobertura i resguard. Aquest “resguard” podria ser practicable mitjançant frontisses laterals atenent el pes o altre sistema mòbil al terra per accedir els operaris de les companyies de servei de gas i electricitat

Així mateix a la visita hem detectat que en el plànol del recorregut d’Evacuació no consta l’escala estreta – a la dreta de l’entrada del pàrquing – com a sortida d’evacuació quan sí que hi són els pictogrames del recorregut, per la qual cosa s’haurien d’actualitzar així com el PAU si no estigués corregit aquest punt

Imma Viudes                                                    Pere Peña

Delegada Sindical del SAP FEPOL                 Delegat de Prevenció del SAP FEPOL

Barcelona, 05 de març de 2018

Número de comunicat:
E-29/2018
Data: 
05/03/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend