Formació gratuïta de reciclatge i perfecionament per agents de seguretat ciutadana

Des del SAP-FEPOL hem demanat a l'Administració ha facilitar gratuïtament formació de reciclatge en seguretat ciutadana a membres de l'escala bàsica del cos de mossos d'esquadra. Ja és una formació que s'està donant exclusivament a certs membres del cos. Nosaltres volem facilitar-la gratuïtament al gran gruix d'efectius del cos.

Barcelona, 6 de juny del 2018.-

Des de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) i des del Sindicat Autònom de Policia (SAP) volem posar en coneixement, la demanda del nostre col·lectiu sobre formació d’actualització en matèria de seguretat ciutadana i reforma de codi penal. De les diferents necessitats de formació a cobrir per aquest 2018, les nostres organitzacions aposten per una formació gratuïta destinada a membres del cos de mossos d’esquadra que estiguin interessats en reciclar i perfeccionar els seus coneixement.

Som conscients i sabem que per part de l’Administració s’ha fet formació d’aquest tipus a membres de la ARRO, de la BRIMO i de comandaments de les diferents Unitats de Seguretat Ciutadana. Però en canvi, no es coneix que aquesta formació hagi arribat a tots els agents d’USC (principals actors en cobrir les necessitats de la seguretat pública de Catalunya).

És per aquest motiu que, tant SAP com FEPOL, ens trobem amb la necessitat de contribuir a la formació i ho faríem amb un professorat altament qualificat i amb els continguts adequats i específics en la matèria. És per això que és intenció nostra, i així ja se li ha comunicat a l’Administració, realitzar jornades formatives totalment gratuïtes per als membres del cos de mossos d’esquadra, de les quals assumiríem tota despesa que es pogués originar.

La primera de les jornades estaria previst realitzar-la el proper 4 d’octubre de 2018, a l’ABP de Nou Barris, situada a l’Avinguda Aiguablava, 55 de Barcelona, amb una durada de 4 hores lectives, amb la qual voldríem fer arribar al col·lectiu matèria actualitzada de seguretat ciutadana que, com ja hem dit, l’Administració considera prioritària més quan l’ha ofert a altres efectius del cos de mossos d’esquadra.

Per tots els extrems esmentats, tant de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), com del Sindicat Autònom de Policia (SAP) hem instem a la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia a:

  1. Es valori la nostra formació com una activitat formativa de reciclatge i perfeccionament adequada i específica de les forces i cossos de seguretat.
  2. Es comptabilitzi aquest temps i dedicació com a jornada de treball dins les 1680 hores efectives pel membres de CME assistents.

Autoritzar l’activitat formativa i atendre les demandes de les nostres organitzacions portarà al fet que els agents estiguin encara més preparats en les funcions del seu càrrec, alhora què estaran motivats per fer formació computable com hores de treball de la seva bossa anual.

Data: 
06/06/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend