SAP-FEPOL expressa el seu malestar per les formes en què el Departament d’Interior està tractant la direcció del Cos

Considerem que és injust condemnar a l’ostracisme a un Comissari en Cap que va salvar la institució d’un possible col·lapse.

Barcelona, 15 de juny del 2018.-

La Federació de Professionals de la Seguretat Pública FEPOL, majoritària al Consell de la Policia i al Cos de Mossos d’Esquadra, vol expressar el seu malestar per les formes amb què el nou equip del Departament d’Interior està tractant a totes les institucions que el formen i en particular al Cos de Mossos d’Esquadra.

Respectarem sempre l’autonomia política dels nostres governants, però això no és incompatible amb la crítica a una manera de fer que la podríem descriure amb la dita “com un elefant en una terrisseria”. Des de fa dies només sentim parlar de cessaments i de canvis futurs, que semblem respondre més a raons de quotes polítiques o de revenges del passat que a raons estrictament organitzatives, i que estan produint molt malestar en tots els àmbits del Departament.

Volíem un Govern que tornés la normalitat a les nostres institucions i ens hem trobat amb uns fets que provoquen més malestar del que ja hi havia. El Cos de Mossos d’Esquadra és la institució que més ha patit la conjuntura social i política del moment. Amb més de 700 policies encartats en diligències policials i judicials som el col·lectiu que més necessita tornar a la normalitat i la manera d’actuar del nou equip de la Conselleria d’Interior no ens fa pensar que anem en aquesta direcció.

No ens semblen presentables les formes amb què s’està tractant a la direcció del Cos, amb el comissari en cap al davant. Nosaltres sí que volem donar-li les gràcies per salvar la institució d’un possible col·lapse: no ha estat fàcil governar un Cos de Policia que cada dia estava als mitjans de comunicació per qüestions polítiques i no operatives.

És injust reconèixer un acte de responsabilitat (encara que no es comparteixi)condemnant al seu autor a l’ostracisme més absolut i dinamitar d’aquesta manera una carrera professional; trobem irresponsable fer canvis sense tenir els recanvis que garanteixin un funcionament normal dels serveis i és inacceptable el control polític al qual es vol sotmetre a la Prefectura del Cos.

Els sindicats que componen la FEPOL, en l’àmbit del Cos de Mossos d’Esquadra, sol·licitarem la convocatòria d’un Consell de la Policia per fer arribar al nou equip d’Interior el nostre malestar.

 

Data: 
15/06/2018


Send this to a friend