La Generalitat és morosa amb els membres del cos de mossos d’esquadra

Actualment té un deute acumulat amb els Mossos de més de 7 milions d’euros i es calcula que en quatre mesos l’Administració deurà als efectius un milió d’euros més

Barcelona, 27 de juny del 2018.- 

Ja ho vam advertir en el comunicat emès després de la darrera Comissió de Treball de 21 de juny. Els punts d’ÀGORA i Compensació per treballar 12 hores en cap de setmana tindrien una resposta a banda. És per això que avui, 27 de juny la nostra organització sindical ha denunciat als mitjans de comunicació que la Generalitat de Catalunya va acumulant mensualment, un deute amb els membres del cos de mossos d’esquadra.

Des del SAP-FEPOL volem fer públiques les xifres del deute que la Generalitat té amb els seus agents de policia. Aquest deute es remunta al mes d’octubre del 2017, quan finalitza el dispositiu Àgora, que contemplava la vigilància i protecció de líders polítics, la presència dissuasiva de patrulles policials a les rodalies de les seus dels partits, la vigilància d’edificis oficials i el control dels mítings polítics. En aquest dispositiu els agents van treballar jornades maratonianes de, com a mínim, 12 hores.

En aquest sentit, l’administració es va comprometre a abonar l’import del deute durant el mes de juny, però fa tot just una setmana ens van anunciar que, com el pressupost inicial era de 3’8 milions d’eurosi finalment cal abonar un total de 4’4 milions, no saben quan podran realitzar el pagament. Estem parlant d’un deute adquirit fa vuit mesos per feines que els nostres efectius ja han realitzat!

Així mateix, el passat mes de juliol del 2017 es va signar un acord que implicava una compensació econòmica de 8€ bruts per treballar 12 hores o més en cap de setmana, i que estem computant des del dia 12 d’agost. En total el deute a dia d’avui ascendeix a 2.500.000€, i cada mes puja 250.000€ més. L’Administració manifesta que han de realitzar una adaptació a l’aplicació informàtica, però realment es necessiten onze mesos per realitzar aquesta modificació? Ja no confiem en la seva paraula.

Per altra banda, tampoc s’ha fet efectiu el pagament corresponent al dispositiu de les passades eleccions del dia 21 de desembre, l’import del qual és de 300.000€.

En el Consell de la Policia, la nostra organització sindical sempre ha exigit que els efectius del cos han de saber en quines condicions treballen quan se’ls activa per causes especials (tal i com així ha passat amb el dispositiu CRONOS i ÀGORA). No és de rebut que se’ls exigeixi un esforç extraordinari sense que no sàpiguen quines són les seves condicions de treball, les quals tal i com denunciem, hem de continuar exigint gairebé un any després d’haver-les realitzat. Volem que la Generalitat faci front a aquest deute ja! I que les treballadores i treballadors del cos cobrin d’immediat el que ja han treballat.

Per últim, cal recordar que, tant a nosaltres com a la resta de funcionaris catalans, la Generalitat encara ens deu les dues pagues extraordinàries corresponents als anys 2013 i 2014, amb un deute total de 67 milions d’euros, o d’altres conceptes, comel complement de productivitat i el Fons d’Acció Social o els ajuts al menjar,  retallats l’any 2011.  Aquestes xifres parlen per si soles: la Generalitat és morosaamb els seus treballadors. Estem farts de rebre excuses de mal pagador – mai millor dit –  i des de la nostra organització i com a Sindicat Majoritari del Cos de Mossos d’Esquadra emprendrem les accions que siguin oportunesper obligar a realitzar aquests abonaments i saldar el deute sobre el treball realitzat.

 

Data: 
27/06/2018


Send this to a friend