Insistim en la necessitat d’hores extraordinàries per a Seguretat Ciutadana

La situació de #sotaminims que es troben les unitats de seguretat ciutadana cal solucionar-la. Ja ho hem denunciat en el Consell de la Policia i en la sessió celebrada el setembre del 2017, la SGRH es va comprometre a preveure una partida pressupostària per hores estructurals per USC. Demanem que es compleixi el compromís

Barcelona, 5 de juliol de 2018.-

Tal i com ve denunciant el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) amb la campanya #sotamínims,  des de fa temps hi ha moltes dificultats per poder cobrir el servei ordinari a les unitats de Seguretat Ciutadana.

La manca d’efectius denunciada per la nostra organització sindical, prou reconeguda en el propi Consell de la Policia, és el motiu principal. A l’efecte, SAP-FEPOL sempre ha reivindicat en dues direccions. La primera d’ella en aprovar l’oferta pública anual que permeti assolir el número de policies pactat en el pla de desplegament. I la segona encaminada a aprovar una bossa d’hores estructurals per cobrir el servei ordinari de seguretat ciutadana, que permeti oferir a la ciutadania de Catalunya un servei públic de qualitat.

I per què?

  • Perquè la manca d’efectius posa en risc la seguretat dels agents, com a conseqüència de la manca de recolzament que poden patir davant de situacions problemàtiques.
  • Perquè la manca d’efectius provoca la denegació d’assumptes personals de forma sistemàtica.
  • Perquè la manca d’efectius afecta directament el servei prestat al ciutadà incrementant el temps de resposta a incidents o el temps de recollida de denúncies.

La nostra organització sindical vol recordar que en la sessió ordinària del Consell de Policia celebrada en data de 14 de setembre de 2017 i tal i com consta en l’Acta número 116-17, a instàncies del SAP-FEPOL, l’Administració va  manifestar que “s’havia demanat que en el proper pressupost de la Generalitat es contemplés una partida d’hores extraordinària més àmplia per poder fer front a aquest reforç de les USC en forma d’hores extres”.

La nostra organització sindical veu prioritària aquesta qüestió ja que la situació a dia que passa es va agreujant com a conseqüència a més de les excedències, les incapacitats permanents, les segones activitats i les jubilacions.

A portes d’iniciar-se la negociació d’uns nous Pressupostos de la Generalitat, des de la nostra organització sindical volem fer un recordatori del compromís del 14 de setembre del 2017 en el Consell de la Policia.

És per això que des del SAP-FEPOL instem a la SGRH a treballar per assolir l’acord expressat el 14 de setembre i crear una bossa d’hores estructurals per a les Unitats de Seguretat Ciutadana del cos de mossos d’esquadra que permeti cobrir amb garanties el servei ordinari.

Número de comunicat:
E-76/2018
Data: 
06/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend