L’Ajuntament de Calella no ofereix unes dependències policials dignes ni als mossos ni a la policia local

Els delegats de seguretat i salut laboral de la nostra organització han elaborat un informe amb el qual s'evidencia que les condicions de les dependències policials compartides per mossos i policia local no s'adeqüent a la normativa de seguretat i salut laboral.

Calella, 10 de juliol del 2018.-

En data de 28 de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha presentat un escrit denunciant l’estat de les instal·lacions compartides entre mossos d’esquadra i policia local a la localitat de Calella. En aquest escrit la nostra organització sindical ha denunciat aspectes tant bàsics com que aquest local NO DISPOSA de serveis higiènics per a què els efectius que hi estan destinats puguin fer les seves necessitats més bàsiques.

Així mateix denunciem que el paviment d’aquestes dependències no és anti-lliscant grau 2, tal i com determina la normativa estipulada en el Reial Decret 486/1997, sobre disposicions mínimes en els llocs de treball. En aquestes mateixes instal·lacions també hem denunciat altres qüestions elementals com la manca de ventilació, cosa que provoca que en algunes de les seves estances es superin els 27 graus de temperatura que limita la normativa o també, la manca de la senyalització de les sortides d’emergència.

Per últim, en aquest mateix escrit, la nostra organització sindical ha posat especial èmfasi en l’exposició d’aquestes dependències a possibles encastaments sobre la qual cosa caldria una actuació diligent per part del consistori municipal (propietari de les dependències). SAP-FEPOL no pot permetre que els treballadors i les treballadores que es troben a l’interior de les dependències policials estiguin contínuament exposats i per tant, cal actuar en conseqüència i immediatesa. Altres qüestions que atempten contra la seguretat dels efectius ha estat denunciat en aquest escrit, tot recordant que a dia d’avui encara ens trobem en un Nivell 4 d’alerta terrorista. Col·locació de càmeres de seguretat o la col·locació de vidres de protecció i no reflectants que evitin la visió del seu interior són del tot convenients.

Des de la nostra organització sindical lamentem les manifestacions fetes pel responsable i regidor de seguretat de l’Ajuntament de Calella, qui ha negat amb una precipitació xocant, aspectes bàsics denunciats per la nostra organització sindical, com són la manca de lavabos en aquestes oficines. A l’efecte instem al consistori municipal i al regidor en qüestió, a actuar amb la responsabilitat que li és exigida i que per tant garanteixi tant les condicions laborals dels efectius que es troben treballant en aquesta destinació, com també la seva seguretat.

 

Número de comunicat:
E-74/2018
Data: 
10/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend