SAP-FEPOL es reuneix amb el Conseller i la nova cúpula d’interior

Després de sol·licitar per escrit reunir-nos amb el Conseller d'Interior, avui 11 de juliol el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha traslladat a la nova cúpula del Departament quines són les nostres prioritats per a la propera legislatura

Barcelona, 11 de juliol del 2018.-

Avui 11 de juliol, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’ha reunit amb el nou Conseller d’Interior, amb el Secretari General d’Interior, amb el Director General de la Policia i amb el Cap de Gabinet.

Durant la reunió, sol·licitada per escrit en data de de 6 de juny, la nostra organització sindical ha traslladat a la nova cúpula del Departament d’Interior quines són les principals demandes del cos de mossos d’esquadra.

SAP-FEPOL ha traslladat al nou Conseller d’Interior l’excessiva càrrega de treball que el nostre col·lectiu porta suportant des de fa més d’un any. Els dispositius CRONOS i ÀGORA i la manca d’efectius general que pateix el cos són qüestions han erosionat al col·lectiu i que per tant, la Conselleria hauria de tenir present.

Present per reconèixer l’esforç que des de fa temps porta realitzant el nostre col·lectiu. I la millor manera de reconèixer és pagant tot el deute que l’Administració acumula amb els seus treballadors i les seves treballadores.

Pagues extraordinàries, dispositiu ÀGORA, pagament de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, compensació per treballar 12 hores en cap de setmana, endarreriments en el pagament de les dietes i complementació dels darrers acords signats són aspectes que cal pagar i cal pagar-los ja.

Així mateix, el Departament d’Interior ha de treballar per tal que els mossos i les mosses d’esquadra s’equiparin en drets, amb els cossos policials de l’Estat. La jubilació anticipada ha de ser pal de paller en els drets que ha d’assolir el nostre col·lectiu durant la propera legislatura.

Des de la nostra organització sindical també hem manifestat la necessitat de treure del constant debat polític, al cos de mossos d’esquadra. Cal que es deixi treballar al cos, de la manera que ha demostrat que sap fer-ho i cal defensar la seva honorabilitat des de la pròpia institució.

Un cop reunits, SAP-FEPOL valora positivament aquesta reunió i comprenem que l’actual cúpula del Departament s’acaba d’instal·lar i que les qüestions reivindicades són d’un calat important. Però el cos té pressa. Pressa per cobrar tot allò que se’ns deu i pressa per continuar recuperant els drets que fa anys ens van ser retallats.

Per tant, el sindicat majoritari continuarà treballant per avançar en la consecució de drets dels mossos i de les mosses d’esquadra, aspecte que també li ha estat traslladat al nou Conseller, a qui com no, ja li hem desitjat sort i encerts durant la seva etapa al front del Departament.

Número de comunicat:
C-108/2018
Data: 
11/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend