SAP-FEPOL continua denunciant la manca d’efectius: ara al Camp de Tarragona!

Des que l'any 2016 iniciéssim la campanya sindical #sotamínims, SAP-FEPOL ha denunciat públicament els efectes que la manca d'efectius generava en el cos de mossos d'esquadra. Novament ho tornem a denunciar a la Regió policial del Camp de Tarragona

Tarragona, 30 de juliol del 2018.-

La nostra organització sindical, des de setembre del 2016 dins la campanya #sotamínims ve denunciant la manca d’efectius que pateix la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. En el cas de la Regió Policial Camp de Tarragona, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), tal i com ja va denunciar  el 19 de setembre amb escrit amb número de registre 0105E/1594/2016, vol tornar a deixar palès que la situació a tots els serveis, la càrrega de treball és insostenible.

Des de l’inici del passat dispositiu CRONOS l’agost del 2017 fins aleshores, els serveis de Seguretat Ciutadana han arribat a l’esgotament físic i psicològic per aquesta manca d’efectius, que implica denegacions de permisos i que queda clarament representada amb les escasses patrulles que surten per torn.

Des de la nostra organització hem denunciat la situació real de les Comissaries del Camp de Tarragona amb la següent fotografia:

1.- TARRAGONA:

  • La localitat de Tarragona amb una població de 131507 habitants i superfície de Km2 de 57,88 és un clar exemple de com es veu afectat el servei diari: en aquest moments estan surtin al voltant de 3-4 patrulles per torn, les quals algunes estan hipotecades per serveis estàtics fixes.
  •  Amb aquestes dades representatives la ratio agent/població es de 1,4 agents per cada 12000 habitants, sense tenir en compte que la població de Tarragona, per ser un dels referents turístics del Mediterrani, es quadruplica a l’estiu.

2.- EL VENDRELL:

  • La localitat del Vendrell amb una població de 36568 habitants i superfície de Km2 de 36.80 és un clar exemple de com es veu afectat el servei diari: en aquest moments estan sortint al voltant de dos a quatre patrulles per torn, que no són efectives en tant que algunes queden hipotecades per serveis estàtics fixes.

3.- REUS:

  • La localitat de Reus (Baix Camp) amb una població de 103123 habitants i superfície Km2 de 52.82 és un clar exemple de com es veu afectat el servei diari: en aquest moments estan surtin al voltant de 1-4 patrulles per torn, les quals algunes estan hipotecades per serveis estàtics fixes.

4.- SALOU:

  • La localitat de Salou al 2017-2018 amb una població a l’hivern de 27014 habitants i superfície Km2 de 18.10 és un clar exemple de com es veu afectat el servei diari: en aquest moments estan sortint al voltant de dues patrulles per torn. Algunes d’aquestes patrulles, a l’igual que passa al Vendrell, estan hipotecades per serveis estàtics fixes.
  • Així mateix al ser una destinació de costa, on la seva població gairebé es multiplica per nou i l’únic increment que es realitza en virtut del Pla d’estiu és de deu (10) agents per cobrir tots els serveis i/o incidents (seguretat ciutadana, ordre públic, top manta, etc) és evident que la manca d’efectius perjudica enormement aquesta destinació.
  • Fent una representació gràfica veiem que aquesta destinació supera els 63.000 habitants a l’estiu, la qual cosa implica que aquest petit increment de la plantilla durant l’estiu (10 agents) és del tot insuficient per cobrir les necessitats d’una comissaria tant complexa com aquesta.

Per altra banda, des de la Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RP del Camp de Tarragona, volem denunciar que aquesta mancança d’efectius tampoc permet una conciliació familiar digne amb la vida laboral, així com alhora provoca una sobrecàrrega de treball que han assumit els pocs efectius que surten dia rere dia a patrullar.

S’hauria de tenir en compte que els efectes negatius que pot generar això en la salut dels nostres treballadors i treballadores produeix un situació d’estrès i malestar, dins i fóra de la feina que pot acabar afectant l’estat emocional i anímic dels mossos i mosses.

Aquesta situació es pot perpetuar fins que no arribin les noves convocatòries d’accés al cos, per la qual cosa es fa del tot imprescindible, per poder mantenir un estat de salut òptim entre tots els membres del cos de Mossos d’Esquadra que es destinin durant tots aquest propers anys lots d’hores estructurals que haurien de gestionar les pròpies Àrees Bàsiques Policials.

És per això que des de la seu Secció Sindical del SAP-FEPOL a la Regió Policial Camp de Tarragona hem instat a la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia a implementar dita bossa d’hores estructurals, tal i com així també hem demanat per a la resta de comissaries de Catalunya.

Data: 
30/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend