L’ABP Sant Martí: una comissaria construïda en una antiga fàbrica tèxtil

SAP-FEPOL torna a denunciar l'estat de la comissaria de Sant Martí. Una comissaria ubicada en una antiga fàbrica tèxtil que l'any de la seva construcció en cap cas es va fer pensant que acabaria essent durant molt anys la seu principal del cos de mossos d'esquadra i que acabaria acollint als efectius del districte de Sant Martí

Barcelona, 31 de juliol del 2018.-

En data de 30 de juliol, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en visita efectuada a l’ABP de Sant Martí  ha detectat qüestions que afecten i atempten contra la seguretat i la salut laborals dels efectius policials que hi estan destinats. És per això que s’ha presentat informe davant la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d’Interior denunciant-les i instant a l’Administració que les solucioni.

I és que l’ABP de Sant Martí es troba ubicada en un edifici construït l’any 1957, un edifici que s’ha hagut de reforçar perquè hi havia bigues amb ciment aluminós però que no tot ho ha estat de reforçat, com és per exemple la cambra on hi ha la maquinaria de refrigeració. Un edifici que no es va dissenyar ni pensar per encabir un cos policial, sinó per ser seu d’una empresa tèxtil, factor també que ha generat l’aparició d’una sèrie de mancances denunciades en el nostre escrit.

Cables que pengen sense estar endreçats, manca de senyalització i llums d’emergència, altes temperatures que han de suportar els efectius policials i desgast del paviment flotant que presenta en algunes estances un estat deplorable són algunes de les qüestions que la nostra organització sindical ha denunciat a les que ja, el passat 6 de maig del 2018, va denunciar davant dels mitjans de comunicació.

A l’efecte, la nostra organització sindical ha instat a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral que realitzi una revisió de tot l’edifici i en especial d’aquelles plantes on es troben treballant efectius del cos de mossos d’esquadra. S’ha instat a l’Administració a recollir tot el cablejat per evitar contactes elèctrics i caigudes al mateix nivell i a col·locar la senyalització d’emergència de forma adequada i reparar les que no funcionen, per què siguin el màxim d’eficients en cas d’haver d’evacuar les instal·lacions.

Així mateix i en quant a la temperatura, la nostra organització sindical ha reclamat a l’Administració que procedeixi a substituir el sistema de refrigeració de la comissaria i que faci les actuacions pertinents per disminuir l’efecte hivernacle que provoquen uns vidres que sí servien l’any 1957 per una fàbrica tèxtil, però que no serveixen per a una comissaria de policia. Per últim s’ha reclamat a l’Administració que repari el paviment en mal estat, substitueixi les peces del paviment flotant que estan gastades i col·loqui paviment antilliscant com a mínim en les zones d’accés per evitar caigudes.

Des del SAP-FEPOL estarem amatents i exigirem que l’Administració compleixi la normativa de Prevenció de Riscos, Salut i Seguretat Laboral.

Número de comunicat:
E-92/2018
Data: 
31/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend