Reclamem la necessitat de dotar d’armes llargues als efectius de trànsit

La nostra organització sindical insta a la Subdirecció General de Recursos Humans i a la Prefectura del cos a dotar a l'especialitat de trànsit d'armes llargues i més quan aquestes participen en el POE-Antiterorista

Barcelona, 8 d’agost del 2018.-

La Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra, tal i com consta en el Pla General de Seguretat de Catalunya 2016 – 2019 i més concretament en l’objectiu estratègic 7 de l’eix 1 sobre reforçar les estratègies preventives i reactives envers l’amenaça de caràcter terrorista, ha d’assumir funcions de desenvolupament i implantació del POE-Antiterrorista.

Funcions que, des de la Secretaria de Trànsit del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) veiem que també desenvolupen els efectius de l’especialitat que representem. A l’efecte, malauradament d’aquí pocs dies celebrarem el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Un any que el cos de mossos d’esquadra va mostrar al món la seva professionalitat i la seva vàlua com a policia integral. Des d’ençà fins a dia d’avui, el cos de mossos d’esquadra complint amb l’esmentat Pla Estratègic ha realitzat diversos operatius antiterroristes, dins dels quals hi han participat (com no podria ser d’una altra manera) els especialistes i les especialistes de trànsit.

Però cal dir que, el material i l’armament amb què els especialistes de trànsit han abordat aquests operatius no ha estat (al nostre entendre) el més idoni. I és que mentre altres unitats, fins i tot les de seguretat ciutadana, han realitzat el POE-Antiterrorista amb armes llargues, no ha estat així per als efectius de trànsit.

Malgrat que des de les organitzacions sindicals s’hagi reclamat diverses vegades que es doti als efectius que representem amb armes llargues, l’Administració encara no ha atès aquestes demandes.  Fins ara, malgrat com diguem trànsit sí ha participat en el dispositiu antiterrorista, no s’ha considerat oportú que disposi d’un armament dissuasiu, de protecció i de reacció enfront atacs amb armes de foc.

A l’efecte, des de la Secretaria de Trànsit del SAP-FEPOL creiem oportú insistir en aquesta demanda i és per això que tornem a instar a la Prefectura i a la Subdirecció General de Recursos Humans que donin les ordres oportunes per tal que (tal i com sí s’ha fet amb les unitats de seguretat ciutadana) es doti l’especialitat de trànsit d’armes llargues, per poder complir amb garanties el que determina el propi Pla General de Seguretat de Catalunya 2016 – 2019.

Número de comunicat:
E-15/2018
Data: 
08/08/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend