Cal afrontar la manca d’efectius de la SRC de Sabadell amb hores estructurals

La Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RPM Nord ha presentat un escrit reclamant que la Sala Regional de Comandament de Sabadell pugui disposar d'una bossa d'hores per afrontar amb garanties els torns diaris que a dia d'avui pateixen els efectes d'estar #sotamínims.

Sabadell, 9 d’agost del 2018.-

Els delegats del SAP-FEPOL de la Sala Regional de Comandament de Sabadell situat al Complex Central de la PG-ME veiem una realitat constatable i és que cada vegada hi ha més llocs buits. Aquest fet, lamentablement és sinònim de manca d’efectius.

Tots els agents del Cos de Mossos d’Esquadra sabem de la importància de la Sala i de tenir un bon agent gestionant recursos i incidents. Cada vegada el tant per cent d’efectius van a la baixa i s’estan cobrint els serveis amb aproximadament amb un 35% menys del que seria l’òptim.

És per això que la càrrega de feina dels operadors de sala és molt elevada, essent necessari que cadascun d’ells porti més conferències i per tant gestioni més patrulles i incidents. Encara que els operadors i les operadores són àgils i bons professionals, evidentment  al servei del dia a dia es veu afectat, així com també el descans recomanable que haurien de poden fer, segons estableix la normativa europea de personal que treballa amb pantalles de visualització de dades.

Com que de moment no podem comptar amb més efectius, i és una autèntica vergonya la falta d’agents a tot el territori, amb uns #sotamínims molt preocupants que ja està posant en risc la seguretat ciutadana, hem de trobar una fórmula per tal de solventar aquesta problemàtica. Aquesta SOLUCIÓ són les hores extres. Des de SAP-FEPOL proposem crear una bossa d’hores que pugui gestionar l’oficina de suport de la Sala per tal que en èpoques més greus d’efectius es pugui cobrir el servei amb garanties, sense posar en risc els agents que estan al carrer i sense tenir els agents de Sala sobrecarregats de treball excessiu com passa actualment.

És per aquests motius que des del SAP-FEPOL que ja hem sol·licitat al Departament d’Interior que la Sala Regional de Comandament de Sabadell pugui tenir un paquet d’hores per gestionar i sufragar totes les mancances reals de personal que s’acumulen sobretot en època estival i d’altres.

Número de comunicat:
E-109/2018
Data: 
09/08/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend