Esperem una resposta de l’Administració a la proposta presentada per pal·liar la manca d’efectius que ens té #sotamínims

El passat 14 d'agost la nostra organització sindical va presentar al Director General de la Policia una proposta concreta per fer front a la manca d'efectius que pateix el cos de mossos d'esquadra. A dia d'avui encara esperem resposta i esperem que ens la doni molt properament amb l'aprovació d'una bossa d'hores estructurals

Barcelona, 11 d’octubre del 2018.-

En data del 14 d’agost, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va presentar una proposta concreta a la Direcció General de la Policia per fer front a la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra i pal·liar els efectes negatius que aquesta té sobre la plantilla.

En aquest escrit, dins la campanya sindical #sotamínims que des de la nostra organització sindical venim denunciant des del 2016, proposàvem una mesura amb l’única intenció de trobar una solució al greu problema que pateix el nostre col·lectiu i que atempta con la seva pròpia seguretat, així com també contra la conciliació de la seva vida familiar amb la laboral.

Més enllà de les mesures que està proposant i impulsant el Departament d’Interior amb la convocatòria de noves promocions, SAP-FEPOL en el mateix escrit reclamava l’adopció de mesures urgents, més quan al CME i a diferència d’altres col·lectius, no hi ha la possibilitat de tenir una bossa d’interinatge.

Per tant, per la impossibilitat de treure nous policies al carrer de manera immediata i per la impossibilitat com diguem, de substituir a tots aquells efectius que van causant baixa (sigui per la causa que sigui), des de la nostra organització sindical hem insistit en la necessitat de crear una bossa d’hores estructurals per aquelles unitats amb funcions policials bàsiques i que realitzen el seu servei orientat a la ciutadania.

És necessari crear una bossa d’hores estructurals per aquelles unitats que pateixen les conseqüències d’estar #sotamínims i que donen una atenció directa al ciutadà.

A diferència de la resta d’ocasions, des del SAP-FEPOL en l’escrit presentat el 14 d’agost hem proposat a l’Administració avançar a ja, a avui mateix, la nova promoció queque actualment està a l’ISPC. Tenint en compte que són 500 efectius policials els que estan a l’ISPC, estem parlant d’una bossa de 840.000 hores que caldria aprovar de manera immediata i destinar-la als serveis que reben els ciutadans.

A tal efecte, considerem que la creació d’aquesta bossa és fonamental, més quan la situació ha arribat a un col·lapse de tals dimensions i la sobrecàrrega de treball que venen suportant tots els efectius és tan gran, que no podem esperar al juny del 2019. Només aprovant una bossa d’hores estructurals per a dites unitats es pot revertir mínimament aquesta situació.

És necessari avançar la nova promoció al proper mes de setembre. Els membres del cos de mossos d’esquadra ni poden, ni han de carregar sobre les seves esquenes el pes d’aquesta penosa situació. I per tant amb la mesura que us proposem creiem que podem posar el fre mínimament a les conseqüències que la manca d’efectius té sobre el cos de mossos d’esquadra i sobre el sistema de seguretat pública de Catalunya.

Sabem que la solució al problema que venim plantejant en la campanya #sotamínims és transversal i afecta a diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. SAP-FEPOL treballarà per assolir-la. Ara bé! No podem trobar un fre en el propi Departament d’Interior.

Per tant, des de la nostra organització sindical esperem que se’ns doni resposta a aquesta petició, ja sigui per escrit o en les properes reunions s’han de produir de manera immediata i que ja s’haurien d’haver convocat.

Número de comunicat:
C-113/2018
Data: 
11/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend