L’Àrea de Custòdia de Detinguts de Barcelona necessita canvis que la facin una destinació “atractiva”

Cada vegada que s'acosta un canvi a l'ACD de Les Corts les tensions s'incrementen en els efectius de la Regió Policial de Barcelona. És per això que des del SAP-FEPOL hem presentat propostes concretes que la facin una destinació més "atractiva" al que ho és en aquests moments.

Barcelona, 11 d’octubre del 2018.-

Des de la Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RPM de Barcelona volem afrontar una problemàtica que afecta a la nostra Regió, respecte la forma de cobrir les destinacions que formen part de l’ARIC i especialment l’ACD.

Actualment, el servei de l’Àrea de Custòdia de Les Corts es cobreix mitjançant una roda anual on hi van destinats els agents que ocupen plaça a la RPMB en provisional o en plaça definitiva genèrica USC BCN.

Al respecte, com ja sabem, el proper mes de febrer es permetrà la sortida dels efectius que es troben actualment realitzant aquest servei. On sorgirà el problema? En el fet que, tal i com ja ens ha informat la pròpia regió, no hi haurà prou efectius per cobrir una nova roda anual.

És per això que des de la nostra organització sindical veiem del tot inadequades les alternatives que es poden plantejar per cobrir aquesta destinació, com són per exemple:

1.- Que s’obligui a repetir els mateixos agents que ja han passat per aquesta roda, a qui es podria exposar a patir la síndrome de “Burn Out”.

2.- Que es creï aquesta destinació com a plaça definitiva guanyada per concurs general, ja que aquest fet provocaria que qui guanyés aquesta destinació, l’hauria d’estar cobrint durant un llarg període de temps a l’espera d’un nou concurs general.

3.- Que els efectius que tenen plaça definitiva i guanyada a les diferents destinacions de Barcelona siguin obligats de manera periòdica a cobrir aquest servei.

No ens enganyem! Els efectius que realitzen les seves tasques a l’Àrea de Custòdia de Detinguts realitzen un servei amb una greu penositat laboral que ningú vol fer de manera voluntària. És per això que cal fer un gir de les condicions laborals d’aquesta destinació per tal de fer-la (si és possible) més atractiva.

Des de la Secció Sindical del SAP-FEPOL a Barcelona considerem que per acabar cobrint aquesta destinació, caldrà incentivar als efectius per tal que es pugui cobrir de manera voluntària, ja que si es fa per obligació no es cobrirà amb les mateixes garanties d’èxit i l’amenaça del conflicte laboral sempre estarà amatent.

Els nostres delegats han consultat als efectius que a dia d’avui hi estan destinats i gairebé la totalitat d’ells coincideixen que la bona acollida que tindria propostes com el fet de rebre una major puntuació per a futurs concursos el fet d’haver realitzat servei en aquesta destinació. Així mateix es veu necessari crear un quadrant Ad Hoc que s’adeqüi a les necessitats específiques del servei.

És per això que en data de 14 de setembre, la nostra organització sindical ha presentat un escrit amb les propostes esmentades, instant a l’Administració i als Caps Regionals a convocar-nos a una reunió per poder-les explicar de manera detallada.

Número de comunicat:
E-123/2018
Data: 
11/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend