Efectius de trànsit activats pel 21-D van rebre ordres de realitzar controls d’alcoholèmia

La nostra organització sindical ha denunciat que el passat 21-D i aprofitant el dispositiu planificat per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona es realitzessin durant la tarda, controls d'alcoholèmia un cop la siuació ja no era tan complexa.

Lleida, 23 de gener del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha tingut coneixement que agents de l’especialitat de Trànsit de Ponent, aprofitant que estaven activats per cobrir el servei del passat 21 de desembre relatiu al Consell de Ministres efectuat a Barcelona, van rebre ordres de realitzar controls no planificats i fora del dispositiu especial. És a dir, amb motiu d’haver estat convocats per realitzar un servei específic, es va aprofitar aquesta concentració d’efectius per realitzar controls d’alcoholèmia.

És per això que avui, la nostra organització sindical ha adreçat un escrit a la Subdirecció General de Recursos Humans denunciant aquestes informacions. En aquest escrit hem recordat que per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, es preveia que afectacions generalitzades de la xarxa de carreteres al conjunt del territori, motiu pel qual es va realitzar el dispositiu esmentat.

La protecció i la seguretat d’aquests esdeveniments i garantir la seguretat ciutadana i l’ordre públic va requerí la planificació de la màxima cobertura i eficiència dels serveis i recursos policials i la implementació de mesures de caràcter excepcional, per la qual, es va convocar de manera extraordinària a tots els efectius de trànsit que es trobaven disponibles. Així, aquell dia durant el matí es van donar una sèrie de requeriments relatius a alteracions a les vies de comunicació.

No obstant, arribada la tarda i quan la situació semblava que baixava d’intensitat, per contra de finalitzar el servei d’alguns efectius policials ja que la seva presència en el dispositiu ja no era necessària, es van donat les ordres per tal que aquests realitzessin controls d’alcoholèmia.

Des de la nostra organització sindical hem recordat a la SGRH que els especialistes de trànsit realitzen durant tot l’any controls d’alcoholemia planificats dins dels programes de controls preventius d’alcoholemia ordenats per l’autoritat de trànsi, tal i com estableix l’article 21 del Reglament General de Circulació. Però aquest dia, els indicatius tenien encomanada la vigilància de la via amb objecte de prevenir i actuar en cas de talls de carretera i altres incidents.

Per tots aquests motius, des del SAP-FEPOL hem denunciat aquests extrems ja que no hem trobat adient que s’ordenessin realitzar els esmentats  controls d’alcoholèmia en un servei  de caràcter excepcional com el planificat pel passat 21-D. A tal efecte rebutgem que s’hagi aprofitat la concentració d’efectius per realitzar controls que no estan planificats ni formen part del dispositiu especial pel qual han estat convocats.

Número de comunicat:
E-8/2019
Data: 
23/01/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend