Proves serològiques per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Segons una noticia publicada avui, un estudi planteja fer proves serològiques a personal sanitari o no sanitari essencial. SAP-FEPOL ha demanat que el CME sigui un dels cossos que es tingui en compte

Barcelona, 18 de maig del 2020.-

Avui s’ha publicat en els mitjans de comunicació una noticia amb la qual s’informava que “Catalunya anuncia que farà un milió de tests serològics per saber la immunitat[1]. Més concretament, en el cos de la notícia s’informa que “el Govern ha anunciat aquest dilluns que es farà un milió de tests per conèixer la immunitat de la població catalana front a la COVID-19, especialment dels col·lectius sanitaris, persones diagnosticades positives sense confirmació de PCR i professionals essencials no sanitaris”.

Aquest estudi, sorgit d’un projecte d’investigació ideat per l’Hospital Clínic contempla fer les proves a professionals sanitaris i a no sanitaris essencials en la seva reincorporació al treball després d’un període d’incapacitat temporal per infecció per COVID-19.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que aquesta pot ser una oportunitat per incorporar dins la població objecte d’estudi, a les persones membres del cos de mossos d’esquadra. Com a personal no sanitari però essencial, el cos de mossos d’esquadra està en contacte directe amb la COVID-19. Prova d’això és l’alt nombre de persones afectades per la malaltia.

És per això que com a cos de seguretat i grup d’ordre contemplat dins del propi PROCICAT, des de la nostra organització sindical hem adreçat avui un escrit al Director General de Policia instant-lo a proposar que el cos de mossos d’esquadra sigui una de les poblacions a considerar, per incorporar dins l’estudi que, segons la noticia publicada, es realitzarà en els diferents hospitals d’arreu de Catalunya.

[1] NOTICIA PUBLICADA: https://www.lavanguardia.com/vida/20200518/481243899780/catalunya-millon-test-serologico-inmunidad.html?utm_term=botones_sociales&utm_source=whatsapp&utm_medium=social

 

Número de comunicat:
E-43/2020
Data: 
18/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend