I de la compensació pel Dispositiu ORIS? Què?

SAP-FEPOL ha presentat un escrit demanant la compensació pels canvis de planificació ordenats com a conseqüència del Dispositiu ORIS

Barcelona, 21 de maig del 2020.-

El passat 12 de març el cos de mossos d’esquadra, amb l’objectiu de garantir la integritat i la seguretat de la ciutadania de Catalunya en la gestió de la crisi sanitària per la COVID-19, iniciava el dispositiu ORIS.

Un dispositiu per al qual, el mateix 12 de març el Director General de la Policia signava la resolució oportuna declarant la fase d’alerta d’emergència 1 del Pla d’Activació del PROCICAT i per al qual també, el Comissari en Cap signava el comunicat intern PREP1454-2020 que modificava les condicions de treball de determinades Àrees Bàsiques Policials, implantant el conegut horari 4×2 amb jornades mínimes de 12 hores de treball.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), malgrat aquest dispositiu va finalitzar fa més d’un mes, cap noticia hem tingut sobre la forma de compensació dels canvis d’horaris i de quadrants que les persones treballadores afectades han patit.

És per això que, des de la nostra organització sindical, un cop més i tal i com féssim el seu dia amb el dispositiu CRONOS hem reclamat a la Sub-direcció General de Recursos Humans, la necessitat de compensar el sobreesforç i la sobrecàrrega de treball assumida.

Així amb l’escrit presentat avui, la nostra organització sindical ha instat a l’Administració a:

  • Aplicar el coeficient que correspongui, sobre totes les hores treballades durant el període de canvi de quadrant pel confinament de la Conca d’Òdena.

  • Abonament com a hores extraordinàries, de totes aquelles hores treballades de més en relació a les hores els efectius policials afectats, tenien amb el seu horari Q5 de referència.

Des de la nostra organització sindical considerem que qualsevol sistema de compensació per un dispositiu especial ja hauria d’estar establert. Tant és així, que SAP-FEPOL ho ha vingut demanant en tots aquells dispositius especials esdevinguts des del propi dispositiu CRONOS, fent-ho fins i tot també en els propis Consells de la Policia (sessions 116/17 i 118/18).

És per això que des de la nostra organització sindical ha tornat a reclamar a l’Administració que apliqui de manera immediata els extrems sol·licitats pels canvis realitzats en previsió del Dispositiu Oris i que obri un marc de negociació possible, que permeti implantar un sistema de compensació, per possibles però segurs dispositius futurs.

Número de comunicat:
E-47/2020
Data: 
21/05/2020


Send this to a friend