SAP-FEPOL torna a reclamar la incorporació immediata de tot el personal administratiu i el pagament de totes les retribucions generades

Les persones membres del cos de mossos d'esquadra no poden patir les conseqüències de no tenir el personal administratiu a les comissaries. L'impagament de certs conceptes retributius és una d'elles

Barcelona, 21 de maig del 2020.-

Avui ha estat publicada a la intranet corporativa la Nota informativa en relació al pagament de les hores extraordinàries i del complement de nocturnitat a les persones membres del cos de mossos d’esquadra a la nòmina del mes de maig del 2020.

En concret se’ns informa que en aquesta nòmina del mes de maig de 2020 està previst abonar aproximadament 53.000 hores extraordinàries generades per les persones funcionàries del CME durant els mesos de febrer i març de 2020.

Alhora,  pel que fa al complement de nocturnitat generat als mesos de febrer i març, atesa la impossibilitat de fer càrregues parcials d’aquest concepte retributiu, s’abonarà a la següent nòmina possible, per tal d’evitar incidències de complexa resolució, cosa que s’aplicarà també a totes aquelles incidències relacionades amb el pagament de les hores extraordinàries.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), respecte la nota publicada, no podem més que mostrar el nostre malestar per un problema origen del qual, l’atribuïm directament a la manca de personal administratiu a les comissaries del cos de mossos d’esquadra. Tal i com ja hem manifestat en reiterades ocasions, la nostra organització sindical ja ha reclamat a l’Administració, la necessitat d’incorporar aquest personal en el normal funcionament de les comissaries atès que no fer-ho, provoca problemes com els que ara denunciem.

Reiterem en el fet que les persones membres del cos de mossos d’esquadra no poden patir el mal funcionament de l’Administració, malgrat la situació provocada per l’actual crisi sanitària. Podem entendre que en una primera fase inicial, les incidències es produïssin. Ara bé, passades deu setmanes des que es decretés la pandèmia, notes i incidències com la publicada avui, no s’han de produir.

A més, tal i com es desprèn del text publicat, la incertesa sobre quan es podran percebre les legítimes retribucions generades per les persones treballadores incrementa la indignació col·lectiva. A l’efecte, dir que s’abonarà a “la següent nòmina possible” és estendre un escenari d’incertesa que si ho sumem, al inesxistent sistema de control del cobrament de les hores generades i treballades, incrementa la indignació generada.

És per això que , el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha instat a la Sub-direcció General de Recursos Humans a fer totes les gestions oportunes que permetin el pagament immediat de totes les retribucions generades, així com també la incorporació de tot el personal administratiu a les comissaries del cos de mossos d’esquadra.

Número de comunicat:
E-46/2020
Data: 
21/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend