SAP-FEPOL s’avança i demana una millor compensació per participar en el dispositiu d’Eleccions al Parlament

La diferència en la compensació per participar en les eleccions generals a fer-ho a unes eleccions al Parlament és abismal. Des del SAP-FEPOL hem demanat la modificació normativa que la redueixi

Barcelona, 4 de novembre del 2020.-

Catalunya s’apropa a unes noves eleccions autonòmiques. El proper 14 de febrer, si no hi ha res de nou i cap canvi al respecte, es celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya. Per tant, el cos de mossos d’esquadra haurà de fer front a un nou dispositiu de seguretat com a grup d’ordre.

És per això, que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem avançar-nos al que molt probablement (i de la mateixa manera que ho han estat totes les anteriors) serà la queixa recurrent d’aquells que representem a les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

El fet és que la diferència en la compensació per participar en el dispositiu de les eleccions generals (on s’indemnitza a cada agent que hi participa per normativa vigent) és molt més elevada que la compensació per participar en el dispositiu d’unes eleccions autonòmiques (on s’indemnitza per escola coberta).

Així, mentre que en les eleccions generals cada efectiu del cos que hi participa pot arribar a percebre cent-cinquanta (150) euros, en les eleccions al Parlament de Catalunya una persona membre del cos de mossos d’esquadra percep vint-i-nou (29) euros.

Davant d’aquesta diferència, la nostra organització sindical considera que el Departament d’Interior en concret i el Govern de Catalunya en general han de treballar per reduir les diferències en aquest sistema de compensació. Cal admetre, que la compensació que reben les persones membres del cos de mossos d’esquadra per cobrir la seguretat d’un procés electoral al Parlament és gairebé insultant.

És per això que des del SAP-FEPOL instem a la Sub-direcció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia a fer les gestions oportunes per tal que, ja en les properes eleccions del mes de febrer, es millori la quantitat a compensar a les persones membres de la PG-ME per participar en els processos electorals al Parlament de Catalunya. De manera subsidiària i de no assolir-se la nostra demanda creiem que la retribució íntegra amb hores extraordinàries per treballar durant la jornada electoral podria ser un sistema alternatiu.

Número de comunicat:
E-130/2020
Data: 
04/11/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend