SAP-FEPOL reclama una millor compensació per les declaracions del judici del 17-A a l’Audiència Nacional

La compensació que preveu la Instrucció 19/2012 suposa fins i tot un increment de les hores de romanent en funció de l'horari de referència del mosso o de la mossa que declara

Barcelona, 25 de novembre del 2020.-

Durant aquests dies s’està duent a terme a l’Audiència Nacional el judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’any 2017. Aquest procediment està provocant que molts efectius del cos de Mossos d’Esquadra hagin d’anar a declarar i de manera presencial a Madrid, per la seva participació en la resolució dels fets.

Actualment la compensació que estan rebent aquests efectius és la que s’estableix al Decret 150/2010 article 9.16.1 i la Instrucció 19/2012 punt 6.2. Per tant, malgrat l’assistència al judici implica la pernoctació el dia anterior fora del domicili, s’estan imputant 7,5 hores de treball per dia.

Per aquests motius, en data d’avui el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat en un escrit adreçat a la Sub-direcció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia una deficient compensació. I és que malgrat l’assistència al judici implica haver de dormir fora de casa, reunions prèvies i l’acte propi de declaració davant del Tribunal. Temps que es pot allargar algun dia més si l’agenda preparada es veu superada pel volum i la complexitat de les declaracions.

Des de la nostra organització sindical considerem que la situació excepcional del cas (amb la quantitat de Mossos d’Esquadra que han de passar pel procés) justifica una compensació igual d’excepcional. Creiem, com la totalitat dels afiliats i afiliades que s’han posat en contacte amb nosaltres, que la compensació de 7,5 hores no és suficient. Una compensació a més, que en funció de l’horari de referència del mosso o de la mossa genera romanent.

A més, tenint en compte que la declaració implica un desplaçament, una pernoctació a un hotel (si no s’allarga per motius aliens) i la posterior declaració amb la tornada a casa, creiem que la compensació mínima hauria de ser de 12 hores per dia entre la sortida i l’arribada al domicili, sens perjudici de les 5 hores per declaració judicial que poden ser reclamades econòmicament. Aquestes 12 hores compensarien el temps que els mossos i les mosses estan disponibles per l’Audiència Nacional i pel cos de Mossos d’Esquadra i en cap cas generarien cap tipus de romanent.

Des del SAP-FEPOL tenim la convicció que de la mateixa manera que es demana als efectius policials que la seva actuació i imatge sigui exemplar per tot el que aquest judici implica, el Departament d’Interior també donarà exemple amb la compensació exemplar que es mereixen.

Número de comunicat:
E-143/2020
Data: 
25/11/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend