Reclamem material reflectant per a USC en les assistències a accidents de trànsit

Malgrat les Unitats de Seguretat Ciutadana son el primer esglaó de trànsit, no disposen del material reflectant que sí tenen els especialistes. No tenir-lo posa en risc a qui assisteixen a aquests incidents

Per al Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) la seguretat de les persones membres del cos de mossos d’esquadra és un dels pilars fonamentals per on ha de passar la seva acció sindical.

Per diferents causes, entre les quals destaca la manca d’efectius que pateix també l’especialitat de trànsit del cos, les Unitats de Seguretat Ciutadana en nombroses ocasions son les primeres en arribar als accidents de trànsit (ja siguin lleus, greus o molt greus) dels seus respectius territoris.

Per contra, si els primers en arribar son els especialistes, aquests també poden demanar el suport de les USC de referència, a qui se’ls dona la responsabilitat nomalment, de la regulació de la circulació.

És per això que des de la nostra organització sindical hem denunciat que per aquests incidents, els efectius de seguretat no disposen d’un material reflectant (tant per als pantalons com per a les mànigues) com el que sí tenen els efectius de l’especialitat de trànsit del cos de mossos d’esquadra.

Aquesta deficiència està provocant a dia d’avui, els efectius d’USC corrin el risc de no ser vistos pels respectius usuaris de les vies, els quals fins i tot en alguna ocasió han arribat a verbalitzar-los-hi “és que no se us veu”.

En aquest sentit des del SAP-FEPOL hem instat per escrit a la Sub-directora general de recursos humans que faci les gestions oportunes, per tal que es doti de material reflectant per a mànigues i cames, a les persones membres de les Unitats de Seguretat Ciutadana del cos de mossos incorporant-lo dins del seu equip de potecció individual per tal que així, es pugui garantir la seva integritat en l’assistència en incidents de trànsit.

Número de comunicat:
E-21/2021
Data: 
22/02/2021
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend