Què passa amb l’ÀGORA? Com està la seva compensació?

S’acaba l’any policial i els efectius que van treballar en el dispositiu ÀGORA encara no saben com es compensarà el sobreesforç que van suportar durant aquells diesS’acaba l’any policial i els efectius que van treballar en el dispositiu ÀGORA encara no saben com es compensarà el sobreesforç que van suportar durant aquells dies.

Estem a mes de gener i encara no sabem què passarà amb l’ÀGORA i quina serà la seva compensació. S’acaba l’any policial i els efectius que van treballar en el dispositiu ÀGORA encara no saben com es compensarà el sobreesforç que van suportar durant aquells dies.

A l’efecte volem recordar que el Sindicat Autònom de Policia (SAP) ja va manifestar en les darreres Comissions de Treball de 23 i 29 de novembre, la necessitat d’esgotar totes les vies possibles, per tal que la compensació fos la mateixa que la que es va aplicar en el dispositiu CRONOS.

Cal que la SGRH insti al Secretari General Tècnic del Ministeri del Interior a aprovar la partida de 4,5M d’euros necessària per compensar l’ÀGORA. És necessari donar una resposta ràpida al col·lectiu i aquesta s’ha de donar en la major brevetat possible.

Així mateix volem recordar que a instàncies del SAP l’Administració, mentre no rep una resposta favorable de Madrid, ha procedit a congelar les hores treballades de més durant aquells dies. Aquesta situació podria durar fins que no es constitueixi un nou Parlament i un nou Govern a qui puguem exigir-li l’aprovació d’aquesta partida pressupostària.

Per tant hores d’ara quin és el tractament que l’Administració ha fet sobre les hores treballades en l’AGORA:

1. S’han imputat les hores ordinàries planificades amb anterioritat al dispositiu.
2. Les hores treballades de més resten bloquejades fins saber quina serà la compensació final.

Per últim, amb aquest comunicat la nostra organització recorda a tot el col·lectiu i en especial a totes les Oficines de Suport que, tal i com es va informar amb correu electrònic de data de 3 de novembre, enviat per part de la SGRH a tots els serveis d’Administració “en relació al còmput horari pel Pla Operatiu ÀGORA d’aplicació a les USC no es poden planificar dies festius a finals d’any” fins que no es concreti la forma de còmput d’aquest dispositiu.

Advertim que actuar en sentit contrari a aquestes indicacions és actuar contra el criteri acordat entre l’Administració i el Sindicat Autònom de Policia (SAP).

Número de comunicat:
C-5/2018
Data: 
11/01/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend