Amb l’equiparació salarial: prou mentides!

La nostra organització sindical denuncia el populisme utilitzat, tant pel Govern central, com per les organitzacions sindicals del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil en la negociació per assolir una reivindicació laboral

Barcelona, 18 de gener del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP) s’adhereix als comunicats que avui han publicat tant la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), com el Sindicat de l’Escala Intermèdia (SEIME), en relació a l’equiparació salarial entre els diferents cossos de seguretat de l’estat i el cos de mossos d’esquadra.

La nostra organització sindical denuncia el populisme utilitzat, tant pel Govern central, com per les organitzacions sindicals del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil en la negociació per assolir una reivindicació laboral. Així mateix reprovem la instrumentalització que s’ha fet en aquest procés del col·lectiu a qui representem. A l’efecte no entenem com un acord porta per títol l’equiparació única amb els mossos d’esquadra i no, el d’una millora salarial generalitzada.

Tanmateix des del SAP no compartim l’estratègia utilitzada en aquesta negociació, ja que vendre una falsa imatge de la situació real és desfigurar les suposades “diferències”. Això ofereix una falsa i esbiaixada imatge a tota la ciutadania.

Si bé és cert que el nostre sou pot superar en algunes escales al d’altres cossos policials de l’estat, també és cert que les informacions publicades han estat tergiversades, ja que s’han mostrat nòmines per exemple, amb hores extraordinàries que han ofert una diferència no real.

Però què passa amb la diferència que genera que els membres de la GC i del CNP poden passar a la reserva activa o a una segona activitat sense destí als 25 anys de servei o als 58 anys d’edat i els mossos no? Què passa amb la possibilitat que tenen ells d’un allotjament gratuït, però els mossos no? Què passa amb els descomptes en transports públics, o les mútues mèdiques o les fundacions tant pels membres de les FCSE i les seves famílies que els mossos no tenen?

Des del SAP, com a sindicat majoritari, denunciem la instrumentalització que el Govern de l’Estat ha fet del cos de mossos d’esquadra en aquesta negociació, més quan ha utilitzat als sindicats de la GC i del CNP per oferir una imatge falsa a la ciutadania de la Policia de la Generalitat. A què treu cap sinó que en el possible acord s’hi inclogui aquest punt?

“Els Sindicats que ostenten la representació dels Policies Nacional es comprometen a substituir qualsevol dret de caràcter sociolaboral que no tinguin reconegut els agents del Cos de Mossos d’Esquadra, per aquells que aquests últims tinguin reconegut per a, d’aquesta forma, culminar el procés d’equiparació entre tots dos cossos.

En cas de no resultar possible aquesta supressió o requerir un determinat termini, les quantitats destinades a finançar tals drets es restaran de la quantitat descrita en el punt tercer”.

Per tant, des del SAP instem al Govern de l’Estat a quantificar tots els drets socials i laborals que tenen els membres del CNP i la GC i que no tenen els del CME. Pot ser així sabrem si som nosaltres i no ells els qui defensem una equiparació en defensa dels interessos de la PG-ME.

RESPECTE!

Número de comunicat:
C-8/2018
Data: 
18/01/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend