Reunió regional RPM sud de 30 de gener del 2018

En aquest comunicat us traslladem els punts més rellevants que han estat tractats

Sant Feliu de Llobregat, 31 de gener del 2018.-

En data 30 de gener ha tingut lloc la darrera de les reunions que de manera periòdica es fan entre representants sindicals i els caps regionals de la regió policial metropolitana sud. En aquest comunicat us traslladem els punts més rellevants que han estat tractats.

  1. DEFICIÈNCIES A ASA.

Posem de manifest importants carències tant de material pel treball d’OAC, com per la seguretat dels agents (manca d’impressores, ordinadors., etc.), així com la petició de la compra d’un escàner portàtil per la supervisió de maletes abandonades.

Ens responen que malgrat no depèn d’ells directament, ja que ASA no pertany exactament a la RPMS ho traslladaran. Tanmateix ens informen que cap agent d’USC, ARRO o BRIMO hauria d’obrir una maleta abandonada a l’aeroport i de la que es pugui tenir sospites.

  1. DISPENSADORS DESINFECTANTS A COMISARIES. 

Es demana un augment o adquisició de dispensadors desinfectants per la bona higiene i prevenció dels agents que en el seu dia a dia han de tractar amb ciutadans que venen a posar denuncies, detinguts, etc.

Ens responen que no depèn d’ells la compra de nous dispensadors però que ho traslladaran a territori. Des del SAP ja ho hem denunciat per escrit a Salut Laboral.

  1. COMISSIÓ DE SERVEIS. 

Ens hem trobat que per culpa de criteris desconeguts, a diferents comissaries de la regió, s’ha accentuat la manca d’efectius, ja que el cap de la CD o l’ABP dóna el seu vist i plau, marxant l’agent del seu destí però desconeixen les causes, finalment no els acaba arribant ningun per ocupar el lloc que ha deixat l’agent sortint. Ens manifesten que totes les comissions que els hi arriben ells les accepten.

  1. GREU PROBLEMÀTICA ALS VESTUARIS DE L’ABP ESPLUGUES DE LLOBREGAT.

Davant aquesta insostenible situació de pudors i manca d’aigua calenta, el nostre sindicat SAP-FEPOL ja va denunciar-ho a Inspecció de Treball de la Seguretat Social. Des de la regió ens informen que ja estan treballant en el tema. Es faran estudis per trobar la solució més adequada i ràpida possible.

  1. SALA DE COORDINACIÓ MANCA DE CABLES MK.

Ens informen que fa relativament poc ja van comprar aquests cables i van solucionar el problema en aquell moment. Davant aquesta nova manca, faran exactament el mateix, solucionant aquesta falta de cables.

  1. SRC DE SANT FELIU.

Denunciem la sobrecarrega de treball sense poder gaudir dels descansos que pertoquen. No tenien constància d’aquest extrems però ho miraran perquè no torni a passar mes enllà de com pot passar en qualsevol altre destinació de manera puntual.

  1. COMISSIÓ DE SEGURETAT.

Des de el SAP-FEPOL creiem que les nostres dependències policials no només han de mirar pel ciutadà, sinó per la seguretat dels agents. Fent-la opaca en segons quins punts perquè no es vegin les matricules dels vehicles, dificultant l’accessibilitat a possibles atacants i prenent mesures de protecció.

Ens informen el que ja sabíem, que la comissió de seguretat el primer que millorarà són les càmeres de seguretat i que difícilment es podrà fer més en aquest any per un tema econòmic.

També ens informen que la visió de comissaries opaques o poc accessibles per al ciutadà no és el que vol la casa. Nosaltres estem oposats a aquest concepte de mirar primer pel ciutadà ja que CAL VETLLAR PRIMER PER LA SEGURETAT DELS POLICIES que treballen en cada destí, malgrat estèticament no quedi tant bé.

  1. PATRULLES UNIPERSONALS DE CAP DE TORN.

S’ha denunciat que en diferents ABP i CD els Caps de Torn hagin de fer patrulles unipersonals. Veiem inadmissible que estan en nivell 4 surti algú sol al carrer.

Des de la regió ens manifesten que ells mai han donat l’ordre en aquest sentit i que no ho faran. Si algun cap de torn ho està fent és per iniciativa pròpia, però que ells estan en contra que algú surti sol. Ens demanen que si en alguna destinació, s’obliga a algú a sortir sol en patrulla de cap de torn que no dubtem en informar automàticament.

Aquest ha estat un breu resum dels punts que SAP-FEPOL ha tractat en la darrera reunió. En cas que vulgueu mes informació o ampliar-la teniu tot el nostre equip de delegats treballant per tots vosaltres.

SAP, TREBALLEM A TU!

Número de comunicat:
C-22/2018
Data: 
31/01/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend