Consell de la policia de 8 de febrer

El passat 8 de febrer ha tingut lloc la darrera sessió ordinària del Consell de la Policia. Tot i que per alguns dels temes farem un comunicat específic, a continuació us fem un resum dels punts tractats

Barcelona, 12 de febrer del 2018.-

El passat 8 de febrer ha tingut lloc la darrera sessió ordinària del Consell de la Policia. Tot i que per alguns dels temes farem un comunicat específic, a continuació us fem un resum dels punts tractats.

 • Estat de les convocatòries.

L’oposició a accés del cos es troba a la fase d’adequació psicoprofessional que està prevista que duri fins el 20 de març. Per tant encara faltarà la prova de català i les proves mèdiques. Està previst que el curs bàsic s’iniciï el 3 de setembre.

Per altra banda, la intenció del 2018 és reforçar BRIMO (45 agents, 15 caporals i 9 sergents), TEDAX (18 agents, 6 caporals i 1 sergent) i Guia Caní (7 agents, 1 caporal i 1 sergent).

Des del SAP hem tornat a reclamar un concurs per TRÀNSIT, INVESTIGACIÓ i per ARRO. Els dos primers restaran a l’espera de pressupost. Sobre ARRO hem reclamat que, en cas que no pugui ser es faci un procés provisional que permeti als seus efectius poder-se apropar als seus domicilis.

 • Mesa General de la Funció Pública (recuperació de drets).

Des del SAP hem preguntat per les informacions aparegudes que venien a indicar que el 20,77% restant de la paga del 2012 no estava assegurat que es pagués al març.

Des de Funció Pública ens han manifestat que l’acord firmat amb els sindicats és que es pagui al març, així com també que, durant l’any 2018 es pagui un mínim del 10% de la paga del 2013. Així mateix se’ns ha manifestat que s’està treballant en un nou model de FAS.

 • Reconeixement de dies d’AP per antiguitat.

A dia d’avui s’han reconegut 1272 extensions d’efecte reconeixent els dies d’AP per antiguitat, de les sentències guanyades pels nostres serveis jurídics. Encara falta reconèixer els dies a uns 800 efectius.

 • Pla de Carrera Professional per a USC.

Des de la nostra organització sindical hem manifestat la necessitat de continuar negociant aquesta qüestió, ja que el nostre model de Pla de Carrera (presentat en data  de 2 de juliol del 2016 amb número de registre 0261E/5379/2016) dista molt del que ens ofereix a dia d’avui l’Administració.

És per això que l’Administració ens ha convocat a una nova reunió, prevista per al proper 21 de febrer del 2018. Esperem que en aquesta reunió, aquelles organitzacions que tenen per bandera la crítica constant, aportin les seves propostes per a què així nosaltres també les puguem valora. Fàcil criticar sense aportar!

 • Lliurament de defenses extensibles.

El passat mes de desembre han estat distribuïdes les darreres 3400 defenses extensibles que encara estaven pendents. S’han lliurat a efectius d’ARRO, BRIMO, APEN i Oficines Tècniques.

La Unitat d’Armes comprovarà que no hi hagi cap efectiu del CME sense la seva defensa extensible.

 • Val de roba.

Tal i com ja se’ns ha manifestat en repetides ocasions, durant aquest trimestre es lliurarà el val de roba del 2016. A l’igual com en els darrers processos de licitació qui ha guanyat aquest concurs ha estat novament ITURRI (MACSON).

CAT i SPC s’han afegit a les demandes fetes pel SAP en els darrers Consells de la Policia de renovar l’import del val de roba, així com també la de trobar altres maneres de compensar aquest concepte.

Des del SAP hem preguntat si en aquest darrer concurs s’han incrementat els requisits per poder participar (roba més adient a la nostra tasca, més econòmica, més quantitat i varietat de roba femenina, etc). La SGRH ens donarà resposta.

 • Compensació dispositiu ÀGORA.

Després que des de la nostra organització sindical es reclamés en les Comissions de treball de 23 i 29 de novembre, que el dispositiu ÀGORA es compensés com el CRONOS, la Directora de Serveis ens ha assegurat que així serà. Aquest dispositiu suposarà un cost de 3,9M d’euros.

Des del SAP hem continuat reclamant una normativa que contempli les compensacions i les condicions de treball per a dispositius similars a CRONOS i ÀGORA, ja que creiem que els membres del cos han de saber-ho abans que se’ls activi.

Així mateix, i donades les informacions que corren respecte que els membres de les Unitats d’Investigació quedarien fora de la compensació, la SGRH i la Directora de Serveis ens han assegurat que es compensarà a TOTS els efectius que van treballar en el dispositiu.

 • Telèfons mòbils sense dades.

La Prefectura entén la queixa però el pressupost fa difícil adquirir 1500 aparells amb dades.

 • Canvi horari Regió Policial de Ponent.

Aquesta és una qüestió regional que ja ha estat tractada amb les organitzacions sindicals i que des del SAP ja hem fet els comunicats oportuns (comunicats 9, 10 i 11 del 2018).

 • Compilació normativa.

Tot i que altres col·lectius tenen recollida en un sol document tota la normativa que li afecta, des de la SGRH considera que a dia d’avui és molt difícil fer-ho. Des del SAP ho veiem amb bons ulls, però creiem més prioritari actualitzar normativa que porta més de 20 anys sense haver-se renovat.

 • Jubilació anticipada.

Des del SAP hem reclamat una acceleració en aquesta qüestió la qual ja porta masses anys enquistada en els procediments previs que són necessaris per fer-la efectiva.

SAP, TREBALLEM A TU!

Número de comunicat:
C-21/2018
Data: 
12/02/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend