SAPOL: ni el to, ni la forma!

Molts i moltes de vosaltres que esteu destinats a la SRC de Barcelona us haureu quedat de pedra al llegir un comunicat del sindicat de la Guàrdia Urbana SAPOL que va publicar el passat dia 25 de gener. 

Barcelona,6 de març del 2018.-

Molts i moltes de vosaltres que esteu destinats a la SRC de Barcelona us haureu quedat de pedra al llegir un comunicat del sindicat de la Guàrdia Urbana SAPOL que va publicar el passat dia 25 de gener.  En aquest comunicat, l’ esmentat sindicat s’adreça a l’ Intendent Cap de la seva unitat per demanar, literalment, que s’anul·li l’autorització d’aparcament per als Mossos que treballen conjuntament amb ells a la Sala Regional de Barcelona.

Els motius? Segons SAPOL, estacionen a aquest aparcament “gran parte de la plantilla de Mossos destinados por todas las comisarías de Barcelona”, motiu que impediria que els agents de GUB trobessin lloc d’aparcament. Això, com bé sabeu els que esteu destinats a la Sala, és totalment fals!

Amb aquesta afirmació, SAPOL demostra haver-se documentat molt poc, donat que al dit aparcament (tal com han comprovat durant una setmana els nostres companys destinats allà) només estacionen alguns mossos que van a la SRC en cotxe. D’altres tenen aparcament privat o venen en motocicleta i transport públic.

Així mateix, SAPOL acusa als companys que deixen la Sala com a destinació, de continuar utilitzant l’aparcament, quan tothom sap que és obligatori retornar la targeta identificativa de cada treballador al canviar de destí. Però per si no n’hi hagués prou, aquesta organització afirma que hi ha 1000 targetes per a tot l’aparcament. Doncs bé! Tal i com ens han comunicat els companys de suport, mossos només té 130 unitats (i no totes són utilitzades), amb la qual cosa ens preguntem on són les 870 restants i qui està generant realment el problema.

Companys del SAPOL! No seria més constructiu proposar solucions més originals com, per exemple, actualitzar les targetes identificadores dels cotxes, per contra de culpabilitzar a qui segurament menys responsabilitat té en aquesta problema?

Des del SAP considerem que comunicats com aquest no ajuden gens a la convivència entre els dos cossos policials, i més tenint en compte que el SAPOL es troba dins d’una plataforma conjunta amb mossos i bombers. La seva petició ha generat un enorme malestar entre els companys de SRC. Esperem que rectifiquin i contribueixin a generar un bon ambient de treball en un destí que ja té prou mancances!

SAP, TREBALLEM X A TU!

Número de comunicat:
C-38/2018
Data: 
06/03/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend