SAP demana al Congrés dels Diputats l’equipació real

En data del 20 i 21 de març, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha mantingut diverses reunions amb els grups parlamentaris amb representació en el Congrés dels Diputats a qui hem reivindicat l’equiparació real entre tots els cossos policials de l’Estat.

Barcelona, 3 d’abril del 2018.-

En data del 20 i 21 de març, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha mantingut diverses reunions amb els grups parlamentaris amb representació en el Congrés dels Diputats a qui hem reivindicat l’equiparació real entre tots els cossos policials de l’Estat.

En la reunió mantinguda amb PP, PSOE, C’s, PdCat i ERC, SAP-FEPOL ha manifestat els següents extrems:

  1. Hem denunciat la campanya de desprestigi a la qual ha estat i està sotmès el nostre cos policial.
  2. Amb el silenci de tots els representants polítics s’ha permès la difusió d’una falsa diferència salarial que, números en mà, demostren que no és certa. A dia d’avui un Policia Nacional li costa de mitjana a l’estat 39.974 euros/any, mentre que un mosso té un cost de 38.727 euros/any (dades del 2016).
  3. Hem reclamat per al cos de mossos d’esquadra els mateixos drets socials i laborals que tenen els nostres companys de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que nosaltres no tenim:
    • Mentre que per al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil  (l’any 2016) es va executar en pressupost en concepte d’incentius i productivitat d’un total de 166.681.391M d’euros, per a mossos es va executar un total de 8.085.507M d’euros.
    • Mentre que per al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil es destinen dels pressupostos generals cada any,426M d’euros per a cobrir la segona activitat sense destí de 18.000 efectius, per al cos de mossos es destinen 0 euros.
    • Mentre que per al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil es destinen 48.853.116m d’euros per indemnitzacions de residència, per al cos de mossos d’esquadra es destinen 0 euros.
  1. Hem exigit que s’accelerin els estudis que han de permetre aprovar la jubilació anticipada per al CME tal i com tenen els nostres companys del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

Des del SAP-FEPOL volem deixar de ser tractats com un cos de segona i hem reivindicat la professionalitat suficientment demostrada pels membres del cos de mossos d’esquadra.

SAP, TREBALLEM X A TU!

Número de comunicat:
C-55/2018
Data: 
03/04/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend