Reunió grup de treball de 5 d’abril

Ahir, 5 d’abril va tenir lloc la darrera reunió del Grup de Treball format per l’Administració, la Prefectura i les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels punts tractats.

Barcelona, 6 d’abril del 2018.-

Ahir, 5 d’abril va tenir lloc la darrera reunió del Grup de Treball format per l’Administració, la Prefectura i les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels punts tractats.

  • Efectius que han quedat exempts de fer nits en complir 55 anys.

Des que el SAP-FEPOL signés l’acord sindical l’any 2015 que permetia deixar de fer nits (sense condicionants) en complir 55 anys, hi ha hagut setanta-una (71) sol·licituds. D’aquestes trenta-nou (39) han estat favorables, vint-i-tres (23) desfavorables i nou (9) encara estan pendents de resoldre. Les sol·licituds denegades són d’efectius que no realitzen nits de manera ordinària.

Volem recordar que previ a la signatura d’aquest acord, cap membre del cos va poder deixar de fer nits a partir dels 50 anys, ja que abans aquest dret estava condicionat entre d’altres qüestions a què el cos no patís manca d’efectius.

  • Lliurament val de roba de paisà 2016.

Entre la setmana que ve i la següent es lliurarà el val de roba pendent del 2016. Com a novetat aquest any, en la compra de roba on-line, s’han ampliat les marques de roba i per tant hi haurà més varietat. El període per comprar la roba finalitzarà el 30/11/2018 i incorpora els períodes de rebaixes.

  • Pla d’estiu 2018.

Enguany hi haurà 110.000 hores que es repartiran per a 27 USC i un dels principals reforços es centrarà a ASMET. Alhora també es contemplen reforçar ABP que des del SAP-FEPOL vam demanar reforçar per escrit l’estiu 2017, com és l’Ametlla de Mar i L’Escala (escrit RE 2343, 22-03-2017).

  • Criteris sobre la permanència 80/20 durant les vacances 2017-2018.

Els efectius de l’escala bàsica que fan funcions de Caps de Torn no hauran d’entrar en la roda de vacances per garantir el 80/20. Ho hauran de fer en la de Caps de Torn.

  • Compensació dispositiu ÀGORA.

Ahir  es va confirmar que només es compensaran els efectius que van realitzar el 4×2 en el període comprès entre el 22 de setembre i el 9 d’octubre (majoritàriament USC i Investigació). A més, per als efectius de quadrant de Torns i Especial Flexible que es va modificar, hauran d’aplicar-li el corresponent coeficient multiplicador.

Per tant, Prefectura i Administració deixen fora de compensació als efectius de les OS, de les ORC i Informació, els quals només seran compensat per les jornades de treball del dia 30 de setembre i 1 d’octubre.

Davant del silenci d’alguns, des de la nostra organització sindical hem mostrat la nostra indignació en aquest punt i hem reclamat que es compensi el sobreesforç de tots els efectius. Hem exigit el pagament de totes les hores realitzades de més de tots els efectius, a la qual cosa ens han contestat que no hi ha prou pressupost.

Reclamem a l’Administració que no generi greuges comparatius entre efectius i demanem que, si no hi ha compensació econòmica, que es busqui un altre tipus de compensació.

  • Compensació per treballar 12 hores en cap de setmana.

Encara s’estan fent les modificacions del programa informàtic. Tot i això, davant el temps que ja porta generant-se el dret (12 d’agost de 2017), l’Administració intentarà que abans de l’estiu es pugui fer el pagament (en dietes) de les compensacions generades fins a finals d’any 2017.

Des del SAP-FEPOL hem demanat que es pagui aquesta compensació aquelles efectius com ARRO que, per qüestions operatives el seu cap de setmana és de divendres a dissabte, essent de 8,5 hores la jornada de diumenge. Hores d’ara no es valora aquesta qüestió per part de l’Administració. Continuarem reclamant.

  • Dispositiu Minerva.

Des del SAP-FEPOL hem manifestat els extrems expressats en l’escrit presentat en data del 4 d’abril. Critiquem que hàgim tingut coneixement per la premsa i reiterem la necessitat de regular normativament, les condicions de treball i de compensació que tindran els efectius implicats en dispositius especials.

Així mateix des de la nostra organització critiquem la manca d’informació que pateixen els efectius i en aquest cas especialment els de les ARRO. Aquests efectius viuen a dia d’avui pendents del telèfon i pateixen continus canvis en les intencions de planificació del servei.

Des de la nostra organització sindical rebutgem aquesta manera de fer i reivindiquem l’obligatorietat que té l’Administració de permetre conciliar als efectius, la seva vida familiar amb la laboral. Això no es respectarà mai, mentre tinguin en alerta a totes les Unitats d’una ARRO a l’espera de si han de treballar o no, per exemple el dia 8 d’abril. I menys quan un sol dia abans, a alguns d’aquests efectius se’ls desconvoca.

Des de la nostra organització avisem que aquestes maneres de fer cansen i molt als efectius. Cal trobar altres solucions i no sobrecarregar més als mateixos de sempre.

SAP, TREBALLEM X A TU!

Número de comunicat:
C-59/2018
Data: 
06/04/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend