Consell de la policia de 10 d’abril del 2018

En data de 10 d’abril ha tingut lloc la darrera sessió del Consell de la Policia del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels punts més rellevants que s’hi van tractar.

Barcelona, 11 d’abril del 2018.-

En data de 10 d’abril ha tingut lloc la darrera sessió del Consell de la Policia del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels punts més rellevants que s’hi van tractar.

  • Estat de les convocatòries.

La nova promoció de Mossos està pendent de realitzar dues proves més. Dels 1314 aspirants que encara estan en el procés de selecció, 550 iniciaran el curs el 3 de setembre de 2018 i l’acabaran al juny del 2019.

La promoció de Mossos prevista pel 2019 està pendent de l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat, on es preveu una tassa de reposició del 115%. En cas que finalment no s’aprovin els pressupostos es podria fer un Decret Llei on s’aprovaria la tassa de reposició dels Mossos.

Resta pendent de la seva publicació al DOGC, probablement el 16 d’abril, les oposicions d’Ordre Públic, Tedax i Guia Caní. Les  convocatòries de Trànsit, Protecció de persones i béns i Investigació estan pendents d’uns ajustos pressupostaris.

El concurs general es publicarà el darrer quadrimestre del 2018.

  • Acord estatal de millores per a funcionaris.

L’augment de sou de l’1,50 fix + 0,25% variable pel 2018 està pendent de l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat. De la resta d’aspectes aprovats pels sindicats de classe amb el govern, de moment no es pot negociar la seva afectació al CME fins que no estiguin aprovats els pressupostos de l’estat.

  • Mesa General de la Funció Pública.

A la nòmina del mes d’abril es pagarà el 20,77% el darrer tram de la paga extraordinària del 2012. El 10% mínim acordat de la paga extraordinària del 2013 es pagarà durant el 2018. No ens especifiquen quan.

  • Increment del preu de l’hora extraordinària.

Des del SAP-FEPOL demanem que l’augment del preu de l’hora extraordinària sigui portat JA a les taules de treball i negociació  per incrementar el seu preu, tal i com venim reclamant, i que s’apliqui tant bon punt es negociïn els nous pressupostos de la Generalitat. No es rep resposta de l’administració respecte a la taula de treball, tot i que reconeixen que el preu de l’hora extra és inferior a l’hora ordinària. Han d’esperar als nous pressupostos i al dèficit que està previst.

Des de la nostra organització continuarem treballant aquesta qüestió per totes les vies possibles.

  • Fora el Q10 de trànsit.

Demanem eliminar el Q10 de trànsit, pel Q5 o en el seu defecte per una proposta que fa més d’un any que venim reivindicant (l’R3 Garant).

A l’efecte la Prefectura ens ha manifestat la seva predisposició a retirar el Q10 i atendre les nostres demandes.

  • Dispositius conductors d’energia i fundes d’armilles.

Sobre els dispositius conductors d’energia (que s’ha adjudicat a l’empresa TASSER) es fa una formació de 3 dies. 950 efectius de 1600 previstos ja l’han feta. Hi haurà una incorporació gradual en l’adquisició dels DEA per problemes tècnics. Al maig-juny es començarà la distribució a la RP Girona (gradual per ABP’s). Tot seguit es lliuraran a BCN i abans de finalitzar l’any a Tarragona i Lleida.

En relació a les fundes d’armilles durant el mes de març s’han rebut les fundes pendents. S’estan repartint, però encara resten 14 per entregar, que són talles especials que arribaran a finals del mes d’abril. 

Sobre les fundes de paisà que hem reclamat en diverses ocasions l’administració no ens dóna cap resposta.

  • Jubilació anticipada.

Està pendent que les diferents Administracions (Seguretat Social, Secretaria de Estado de Empleo i Generalitat) facin la seva feina. Actualment el procediment està la Secretaria de Estado de Empleo del Ministerio que s’encarrega de fer els estudis que han de permetre tirar endavant la jubilació anticipada.

Des del SAP-FEPOL denunciem que l’expedient del CME ja fa molt temps que es troba en fase d’estudi i caldria per tant accelerar la seva tramitació. No entenem com es pot trigar tant anys en valorar una qüestió que ja tenen altres policies de l’Estat.

  • Decret de nova imatge corporativa.

Ens informen que es porta treballant des del mes de març/abril del 2017 i un cop hi hagi un nou equip de govern, es presentarà i s’aprovarà. Inclou aspectes com tatuatges, mida i pentinats dels cabells, és a dir, igualtat entre Mosses i Mossos.

  • Manca d’efectius a la CD de La Jonquera.

Ens informen que dels 25 efectius que van iniciar el servei en l’actualitat només hi ha 21, però tenen previst incrementar a 23 aquest any. D’on els trauran? Aquesta és la pregunta.

  • Equiparació amb CNP i GC.

USPAC ha proposat la creació de un grup de treball per l’equiparació amb CNP i GC i s’ha votat amb el següent resultat: 12 vots a favor, 1 abstenció i 16 en contra. Sobre aquesta qüestió la nostra organització sindical farà un comunicat específic.

Aquestes són les qüestions que s’han tractat. En cas que necessiteu una major informació us podeu posar en contacte amb els nostres delegats.

SAP, TREBALLEM X A TU!

Número de comunicat:
C-60/2018
Data: 
11/04/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend