Proposta en ferm per retirar el Q10 de trànsit

Després de les nostres demandes, en data de 10 de maig, la Prefectura ha presentat dues propostes de nou quadrant de trànsit per retirar el Q10 de trànsit.

Avui 10 de maig s’ha reunit la Comissió de Treball entre l’Administració, la Prefectura i les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra. Un dels punts tractats ha estat la retirada del Q10 de trànsit.

La Comissaria General de Mobilitat està disposada a retirar (per fi) el Q10. A l’efecte presenta dues propostes.

  1. Q5 adaptat a trànsit.

Aquest quadrant es distribueix, a l’igual que el de Seguretat Ciutadana, en cinc setmanes (M-F-T-R-F). Com diguem, amb aquesta proposta, l’especialitat de trànsit assoliria un quadrant de cinc setmanes com les USC i per tant es treballarien menys caps de setmana que amb el quadrant actual. La diferència amb el de seguretat ciutadana és que la setmana de reforç (R) es podrien treballar en els tres torns (matí, tarda o nit) en funció de les necessitats operatives.

Alhora cal tenir present que amb aquest nou quadrant, en cap cas es perdrien les garanties horàries que venen determinades per l’Acord sindical de 2003.

  1. Q5 complementat amb un 7 x 7.

En aquesta proposta hi hauria efectius que tindrien la mateixa seqüència de Q5 que en la proposta anterior i n’hi hauria d’altres (possiblement voluntaris) que farien un 7×7.

  1. R3 GARANT.

Després de les propostes anteriors, SAP-FEPOL ha presentat la seva que com sabeu és una doble seqüència de Q5 distribuïda en 10 setmanes, amb els horaris determinats pels reforços (M-F-T-N-F-M(R1)-F-T-T/N (R2)-F)

En aquesta proposta (igualment que en la del Q5 adaptat) es treballaran menys caps de setmana (4 de cada 10, pels 5 de cada 10 que treballem ara) i es reduiran molt les hores de romanent, per la qual cosa quasi totes les setmanes de festa, realment serien de festa.

Així mateix, amb la nostra proposta tampoc es perden les garanties que es gaudeixen a dia d’avui, continuant vigent les que consten en l’Acord sindical de 2003.

Quines diferències (o millores) hi ha amb la nostra proposta que amb la presentada per la Prefectura:

  • Amb la proposta de la Prefectura, 1 setmana de cada 5 no sabríem quin torn fem.
  • Amb la proposta del SAP-FEPOL seria una setmana de cada 10.
  • Amb la proposta de la Prefectura, en la setmana de R un efectiu podria treballar de matins, tardes i nits.
  • Amb la proposta de SAP-FEPOL, en la setmana en qüestió l’efectiu s’evitaria poder treballar en els tres torns ja que queda acotat només a tardes (de dilluns a dijous) i nit per divendres i cap de setmana.
  • Amb la proposta de SAP-FEPOL es garanteix millor la conciliació de la vida familiar amb la laboral.

Des de la nostra organització sindical valorem molt positivament la reunió mantinguda avui, de la qual deduïm que el Q10 té els dies comptats. SAP-FEPOL continuarà treballant per a fer realitat un canvi de quadrant que porta 20 anys instal·lat i que ja fa molt que portem reivindicant que es retiri.

 

Número de comunicat:
C-76/2018
Data: 
10/05/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend