SAP-FEPOL celebra l’anunci del Govern d’aprovar un Reial Decret que permeti la jubilació anticipada per mossos

Recorda que el model aprovat és el mateix que va presentar l’any 2007, a diferència d’altres organitzacions sindicals com el SPC

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vol manifestar la seva satisfacció després de l’anunci del Govern central d’aprovar un Reial Decret que permeti la jubilació anticipada per als membres del cos de Mossos d’Esquadra, en la mateixa jornada que el Ple del Congrés ha aprovat una esmena per incorporar als pressupostos Generals de l’Estat una disposició addicional per avançar fins als 59 anys la jubilació també de les policies locals.

Cal recordar que en data del 20 i 21 de març el SAP-FEPOL ja vam mantenir reunions a Madrid amb tots els grups parlamentaris amb representació en el Congrés dels Diputats als qui vam reivindicar l’equiparació real entre tots els cossos policials de l’Estat, inclosa la jubilació, amb una resposta favorable per part de tots els grups, incloent-hi el PP.

Voldríem esmentar, però, per ser justos,que el model de coeficients que servirà per a jubilar anticipadament a la nostra policia, és el mateix que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va presentar l’any 2007 a la comissió del pacte de Toledo, celebrada el 12 de desembre d’aquell any al Congrés dels diputats, i no pas el model presentat per altres organitzacions sindicals com SPC, que proposava un model de jubilació a cost zero.

Dit model, que esperem que sigui aviat una realitat,  es basa en la capitalització dels anys que van entre els 60 i els 65, és a dir, que cada mosso pagui avançadament una part perquè el temps d’espera fins a la jubilació es redueixi fins a l’edat de 59 anys amb 35 de cotització en cossos policials, el mateix model que ja gaudeixen Bombers i Ertzaintza.

Considerem que aquest model, en cas que sigui aviat una realitat, és més solidari i sostenible, l’únic existent actualment, i aporta una visió diferent  i possible a la qual proposaven altres organitzacions sindicals com el SPC. Per què proposar coses impossibles que poden resultar quimeres quan tenim davant un model que funciona amb èxit per bombers des de l’any 2008?

Aquest model de jubilació no rebenta el sistema de caixa única, no suposa un greuge comparatiu respecte a la resta de col·lectius professionals i racionalitza la gestió dels recursos humans dels quals disposa la nostra policia. En definitiva, suposa un estalvi de diners públics respecte a la proposta plantejada pel Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) que pretenia que només l’administració assumís el cost de la jubilació anticipada.

Ara esperem que aquest anunci del govern no quedi en paper mullat i assumeixin l’esmentat compromís de manera conjunta amb la Generalitat de Catalunya. En cas contrari, anunciarem noves mobilitzacionsfins a aconseguir el nostre objectiu.

Data: 
25/05/2018


Send this to a friend