SAP-FEPOL anul·la la sanció imposada per la DAI a un company que va actuar en legítima defensa

Després d'haver actuat en legítima defensa i efectuar trets contra un vehicle que el va voler atropellar en ser localitzat al haver perpetrat un encastament contra una entitat bancària, la Divisió d'Afers Interns va imposar (de manera injusta) un mes de suspensió de feina i sou contra un membre de la PG-ME. Els nostres serveis jurífdics van recòrrer la sanció i ara el JC número 7 de Barcelona ens dóna la raó.

Barcelona, 5 de juny del 2018.-

A les 05:00 hores de la matinada d’un 5 d’agost del 2015, els ocupants de dos vehicles van perpetrar a la localitat de Cornellà un encastament en una entitat bancària. Minuts més tard, un d’aquests va ser localitzat a Sabadell per una dotació policial que en veure’l va intentar aturar-lo barrant-li el pas.

Però el vehicle no es va aturar. I no només no es va aturar, sinó que a més va intentar atropellar un dels nostres companys el qual, en veure’s en perill i en legítima defensa va procedir a efectuar diversos trets contra el turisme.  Tal i com diu la pròpia sentència el vehicle no es va aturar i l’agent amb TIP va disparar a la part baixa del cotxe, el qual abans de col·lidir amb la part davantera del vehicle policial, va canviar el seu recorregut passant a molt poca distància d’on ell es trobava”. Més de 30 minuts i la intervenció d’una quantitat important de patrulles van ser necessaris per poder aturar finalment el vehicle.

Doncs bé! Després de l’actuació policial, la Divisió d’Afers Interns va obrir expedient disciplinari contra el nostre company per no comunicar de manera immediata la realització dels trets i per efectuar algun d’ells, quan el vehicle ja havia sobrepassat a la patrulla policial. Un mes de suspensió de feina i sou que els nostres serveis jurídics no van dubtar un instant a recórrer davant del Jutjat Contenció Administratiu número 7 de Barcelona.

Finalment el Jutjat Contenciós ha atès els arguments dels nostres serveis jurídics. Primer perquè entén que els trets van ser correctament efectuats ja que ha quedat acreditat que tant la vida del nostre company, com la de la resta d’usuaris de la via estaven en risc. I en segon lloc, perquè com és normal una actuació com aquesta genera un gran volum de comunicacions i per tant, no va ser possible comunicar de manera immediata (tal i com reclamava la DAI) la realització dels trets.

Per tant, el Jutjat Contenciós número 7 de Barcelona ha anul·lat la sanció imposada al nostre company i ha condemnat a l’Administració a tornar les quantitats deixades de percebre i a les costes processals.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ens congratulem d’aquesta sentència ja que, davant d’una actuació policial on el nostre company va veure en risc la seva vida i on hauria d’haver rebut el recolzament oportú més quan va requerir assistència psicològica, va veure com la pròpia “casa” el sancionava de manera (com s’ha vist finalment) totalment injusta.

Número de comunicat:
C-85/2018
Data: 
05/06/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend