SAP-FEPOL es reuneix amb el nou Director General de la Policia

Després que hagi pres càrrec, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha mantingut la primera reunió amb el nou Director General de la Policia Andreu Martínez

Barcelona, 19 de juny del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), el 18 de juny s’ha reunit amb el nou Director General de la Policia. A continuació us fem un resum dels punts més rellevants que s’han tractar a la reunió.

  1. Cessament Comissari en Cap del cos de mossos d’esquadra.

Hem manifestat la nostra preocupació per les formes amb les que ha entrat la nova Conselleria, cessant de manera fulminant el fins ara Cap del cos, Comissari Ferran López. A l’efecte mostrem la nostra inquietud en veure el risc de politització del nostre cos policial, el qual ha de quedar al marge de qualsevol orientació política.

  1. Estabilitat i recuperació de la normalitat.

Hem reclamat recuperar la normalitat dins la PG-ME. Exigim que s’atengui com es mereixen els 700 efectius del cos que estan encartats en diligències judicials i policials. Cal que a la policia de la Generalitat se la deixi fer allò que millor sap fer i que ja ha demostrat de manera repetida.

  1. Recuperació de drets perduts.

Hem manifestat la necessitat de recuperar de manera ràpida i gradual, els drets que ens han estat retallats (pagues extraordinàries, FAS, complement de productivitat, implementació del sou en casos de incapacitat temporal, etc.). Demanem implementar els punts dels Acords que SAP-FEPOLha signat amb l’Administració i que encara resten pendents, com per exemple el Pla de Carrera Professionals per a USC (acord del 2015) o incorporar en els propers pressupostos la partida que permeti equiparar el sou de mossos amb bombers (acord 2008 i 2017).

  1. Jubilació anticipada.

Hem reclamat al nou Govern i al nou Departament que impulsi (des de la seva posició) la jubilació anticipada per al cos de mossos. Hem denunciat el fet que portem des del 2012 en fase d’estudi i cal per tant acabar-los. La Generalitat és part interessada en aquest assumpte en tant que cal començar a rejovenir el cos i començar quan abans millor a aplicar les sobrecotitzacions que faci viable (tal i com tenen altres col·lectius) la jubilació anticipada en el CME.

  1. Millores de les condicions laborals.

Cal avançar en les millores de les condicions de treball dels membres del cos. Des del SAP-FEPOLhem recordat les campanyes que a dia d’avui tenim obertes (Condicions Dignes per a les ARRO, Fora el Q10 de Trànsit, Per unes Hores Extres Dignes, Horaris, Guàrdies i Hores acumulades a les Unitats d’Investigació, etc.). Treballar en comissions per especialitat és necessari.

Per últim, en aquesta reunió hem manifestat que la nostra organització sindical actuarà amb la responsabilitat deguda però alhora, serem ferms en la defensa dels interessos dels mossos i de les mosses d’esquadra. Esperem doncs que un cop recuperada la gestió política avancem en tots els temes que encara resten pendents.

Número de comunicat:
C-90/2018
Data: 
19/06/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend