Reunió de la Comissió de Treball de 21 de juny del 2018

En data de 21 de juny s’ha reunit la Comissió de Treball formada per l’Administració, la Prefectura i els representants sindicals. L’ordre del dia de temes a tractar han estat el desplegament de les TÀSER, el Pla d’Estiu i les Indemnitzacions per jornades de 12 hores en cap de setmana.

Barcelona, 22 de juny del 2018.-

Dels punts que s’han tractat a continuació us fem un resum:

 1. Distribució i desplegament de les TASER.

Tal i com hem informat en el comunicat C-91/2018, la Regió Policial de Girona ha estat l’escollida per fer la prova pilot de les càmeres de gravació. En concret han estat quatre les destinacions (Blanes, Figueres, Girona i ARRO) les que han provat les càmeres de gravació.

Dins del software, a dia d’avui només hi ha activat dos (2) dels quatre (4) perfils possibles que pot arribar a tenir tot el sistema de gravació i recopilació d’imatges. Un perfil més baix que només pot veure i traspassar les gravacions, sense poder-les esborrar ni exportar. Aquestes dues accions estan reservades per al segon perfil. El CME ha obtingut el permís de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya per utilitzar d’una manera més àmplia, les càmeres de gravació. Així es podran utilitzar en actuacions de les que estrictament es preveia en un inici (en les que s’utilitzi les TASER).

A partir del proper dilluns les quatre destinacions de la RP Girona començaran a fer la prova pilot ja amb les TASER i es farà la seva valoració del 2 al 9 de juliol. Un cop valorades es començaran a repartir a la resta de destinacions d’arreu del territori. Cal recordar que les TASER no es distribuiran si no es fa juntament amb les càmeres de gravació i els Desfibril·ladors Automàtics (DEA).

Es repartirà una (1) TASER per cadascuna de les ABP i de les CD, així com també se’n lliuraran a la Brigada Mòbil, als GEI i a les ARRO. Dilluns està prevista una roda de premsa a Girona per fer-ne la presentació. Per últim, a dia d’avui s’han fet quatre edicions de cursos de formació de TASER i després de l’estiu està previst fer-ne una cinquena. En total s’han format mil cinc-cents (1500) efectius i com a mínim hi ha dos efectius per escamot formats.

 1. Pla d’estiu.

Del total de vuitanta-set (87) places de voluntaris se n’han cobert setanta-quatre (74). És a dir, s’han cobert  el 85% del total de places, quedant-ne tretze (13) per cobrir. Aquestes hores en cap cas es perden i quedaran com a hores extraordinàries destinades a les ARRO (essent la majoria per Barcelona). En relació als lots d’estiu d’hores extraordinàries han sortit a concurs un total de 1804 lots (que corresponen a 40.000 hores extraordinàries aprox). Per optar a aquests lots s’han presentat 1.296 efectius de l’escala bàsica i intermèdia. 794 efectius han obtingut algun lot i 502 no n’han obtingut cap. Del total de lots ofertats n’han quedat 81 vacants (45 dels quals són dels Jocs del Mediterrani). Aquests aniran a parar a les comissaries per a què els gestionin, junt amb els lots que inicialment ja s’havien repartit per autogestió (un 30% del total de 1804 previstos).

QUINA HA ESTAT LA POSTURA DE SAP-FEPOL:

 • Denunciem el sistema de repartiment de lots. Considerem que un sistema que deixa fora de qualsevol obtenció d’un sol lot, al 39% dels participants (502 de 1296) no és un bon sistema i per tant cal revisar-lo.
 • Tal i com ja hem fet per escrit previ (E-69/2018 de 19 de juny) denunciem que el sistema de repartiment genera situacions desiguals entre efectius d’una mateixa destinació i d’un mateix escamot. No pot ser que un efectiu tingui accés a quatre, cinc o sis lots i altres no en tinguin cap.
 • El fet que un efectiu, que té un PGA determinat obtingui quatre lots (per posar un exemple) i un company d’escamot amb un PGA una dècima per sota (no n’obtingui cap) no és un sistema proporcional, més quant ambdues valoracions són notables,
 • Per tant reclamem una modificació del sistema de repartiment de lots i se n’adopti un que, d’inici doni un preferència a aquells efectius que en el Pla d’Estiu de l’any anterior, no han obtingut cap lot d’hores extraordinàries.

La Prefectura ha reconegut els extrems manifestats per la nostra organització sindical i es compromet a trobar un sistema més proporcional que l’actual. Alhora s’ha compromès a intentar trobar una sortida per aquests 502 efectius que no han obtingut lots, amb els que encara resten per repartir.

 1. Compensació per treballar 12 hores en cap de setmana.

Durant el mes de juliol, l’Administració “INTENTARÀ” pagar les compensacions generades del 12-13 d’agost al 31 de juliol del 2018 tancant així l’any policial 2017. Si no és possible “DIUEN QUE” ho pagaran al setembre. En cas de començar a pagar al juliol, de cares al setembre – octubre “COMENÇARIEN A” regularitzar la situació d’una manera periòdica fins a posar-se al corrent de pagament. Des de la setmana passada ja es pot començar a veure en el PGH les jornades que donen dret a aquesta compensació. Han començat a introduir-ho des de juny enrere, fins arribar a l’agost del 2017. En aquest reconeixement queda fora el període d’ÀGORA (del 22/09 al 09/10) que encara està bloquejat.

 1. Torn obert de paraula.
 • AGORA:Després que s’hagi dit que ÀGORA es cobraria a finals del mes de juny, ara ja no sabem quan ho cobrarem. El motiu? Després de les queixes sindicals s’ha hagut de tornar a calcular el pressupost per no deixar cap efectiu fora (dels 3,8M puja a un total de 4,4M d’euros).
 • PREMI DE VINCULACIÓ: Aquest mes de juny es paga el premi de vinculació (112 euros).
 • TRÀNSIT i ARRO:Des del 10 de maig no ens hem tornat a reunir per tal d’avançar en la negociació de la retirada del Q10 de trànsit i per millorar les condicions de treball de les ARRO. La Prefectura s’ha compromès a reunir-nos en 15 dies.

Aquests han estat els punts més rellevants tractats a la reunió. SAP-FEPOL no surt satisfet d’aquesta reunió i evidentment les respostes obtingudes en els punts de Compensació per treballar 12 hores en cap de setmana i ÀGORA no ens han agradat gens. Mereixen un comunicat a part!

Número de comunicat:
C-93/2018
Data: 
22/06/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend