Denunciem a Inspecció de Treball les mancances dels efectius de Policia Científica

La nostra organització sindical ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball de la Seguretat Social reclamant millores per als membres de Policia Científica del cos de mossos d'esquadra. Exigim que es realitzin les Avaluacions Laborals específiques per aquests llocs de treball i denunciem les deficiències en quant a l'emmagatzematge de les substàncies químiques.

Barcelona, 6 de juliol del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha presentat denúncia a la Inspecció de Treball com a conseqüència de les greus mancances que els efectius de policia científica teniu a les vostres destinacions.

La nostra organització sindical ha presentat denúncia a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social reclamant el següent:

Primer.- Que insti a l’Administració de la Generalitat de Catalunya a realitzar lesAvaluacions de Riscos Laborals Específiquesdels agents de policia científica.

Segon.- Que aquesta avaluació de riscos laborals (AR) hauria de començar seguint criteris dels processos que realitzen els companys:

  • Primer als 264 agents de científica de les Unitats d’Investigacióde les ABP.
  • Després als 198 agents de les UTPD.
  • Finalment, als 128 agents de la DPC

Tercer.- Denunciem les deficiències en quan a l’emmagatzematge i retolació de les substàncies i mescles químiques, detectades en les nostres visites per diferents comissaries del territori (ABP) i denunciades ja al Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Interior.

Quart.- Així mateix, en el darrer Comitè de Seguretat i Salut del Cos hem demanat que es formi als efectius de policia científica  (formació teòrica i pràctica) de maner suficient i adient en matèria de riscos laborals del seu entorn de treball.

Des de la nostra organització sindical considerem que aquesta formació és un dret del treballador i una obligació de l’empresa recollit als articles 14 a 19 de la Llei 31/95 de Prevenció de Riscos Laborals, aquesta formació computa i és temps efectiu de treball com diu la Llei a l’article 19.2.

Són freqüents les denúncies que darrerament ha presentat la nostra organització sindical davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, denunciant qüestions que atempten contra la seguretat i la salut laboral dels membres del cos de mossos d’esquadra. Però llastimosament només ens queda aquesta via quan, sabent que la llei ens empara en les nostres reclamacions, l’Administració no fa els deures i les soluciona.

Número de comunicat:
C-103/2018
Data: 
06/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend