La RPM Nord també es veu afectada per la manca d’efectius

Juntament amb la resta de seccions sindicals, la Secció del SAP-FEPOL a la RPM Nord presenta un escrit denunciant els efectes que la greu mancança d'efectius està generant a la nostra Regió Policial.

Sabadell, 23 de juliol del 2018.-

Escrits i comunicats de la Regió Policial Central, Metropolitana Sud, Girona i ara Metropolitana Nord denunciant la mancança generalitzada d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra.

En el cas de la RPM Nord, el 20 de setembre del 2016, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava dins la campanya #sotamínims, els efectes que aquest mal endèmic estava provocant a la nostra regió policial.

Dos anys després, la nostra organització sindical torna a denunciar aquesta greu deficiència que està generant en els nostres efectius policials, un sobreesforç en perjudici de la seva salut i drets laborals.

Ripollet, Rubí, Barberà, Montcada i fins i tot Terrassa (població amb prop de 220.000 habitants) pateixen els efectes de la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra. En aquest darrer cas, durant la setmana del 16 al 23 de juliol van treballar entre nou (9) i deu (10) efectius policials, el que tocaria a un policia per cada 22.000 habitants.

Cal tenir present que la mancança d’efectius no permet una conciliació digna de la vida familiar amb la laboral, així com també una sobrecàrrega de treball que han d’assumir els pocs efectius que surten dia rere dia a patrullar.

I és que aquests efectius cada vegada tenen més serveis a cobrir. Incidents policials, citacions, serveis planificats, graelles de trasllats i trasllats regionals, trasllats de l’ABP, incidents de trànsit (sense tenir la formació específica), acompanyaments de competicions esportives, etc. són tasques que formen part d’una llarga llista de funcions que han d’assumir diàriament els nostres efectius.

Algú té en compte els efectes negatius que pot generar això en la salut dels nostres treballadores i de les nostres treballadores? Algú és conscient del síndrome burnout que pateixen els treballadors i treballadores que reben una alta càrrega de treball durant un període extens de temps?

Tal i com denunciem per escrit, les noves convocatòries han de ser una vàlvula d’oxigen per als efectius policials actuals. Però mentre aquestes no arriben cal prendre mesures excepcionals i l’única possible és l’aprovació d’una bossa d’hores estructurals per a totes les Unitats de Seguretat Ciutadana.

Per tant, tal i com hem fet amb Central, Sud i Girona, la Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RPM Nord ha instat a la SGRH a aprovar-la de manera immediata.

ENLLAÇ A PDF DE L’ESCRIT: clica per descarregar

Número de comunicat:
C-115/2018
Data: 
23/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend