RP Girona: Amb la falta d’efectius s’està posant en risc la seguretat pública

Dins la campanya sindical que lidera SAP-FEPOL per denunciar la greu mancança d'efectius que pateix el cos de mossos d'esquadra, denunciem els efectes que això està provocant a la Regió Policial de Girona

Girona, 23 de juliol del 2018.

SAP-FEPOL, des del mes de setembre del 2016 i dins la campanya #sotamínims, ve denunciant la greu manca d’efectius que pateix el CME. La Secció Sindical a la RP Girona del SAP-FEPOL ja va denunciar en dos escrits presentats en data del 19/9/16 i el 2/11/16, els efectes que la manca d’efectius estava provocant.

Les respostes rebudes (per escrit i en el Consell de la Policia) a les nostres denúncies, únicament varen ser de reconeixement de la manca d’efectius, ja que a l’efecte no s’ha realitzat cap mesura que intenti  solucionar-ho. A data d’avui, continuem tenint únicament el reconeixement i sense cap mesura que serveixi per pal·liar aquesta greu deficiència.

Des de la Secció Sindical de la RP de Girona del SAP-FEPOL hem tornat a denunciar la crítica situació que es pateix diàriament a la RPG per la manca d’efectius. I és que en els darrers anys hem observat com a la majoria de les ABP de la RP de Girona han anat disminuint el nombre de patrulles que estan treballant al carrer. Aquesta disminució afecta negativament la seguretat pública, la seguretat personal dels efectius i els seus drets laborals.

La situació ha arribat a uns límits, on els principals problemes són: la precària situació laboral i la pròpia seguretat dels efectius, que amb una admirable professionalitat i dedicació estan tapant els forats que la manca d’efectius ha produït en els darrers anys. A l’estiu aquest problema s’agreuja encara més i les hores extraordinàries del pla d’estiu són totalment insuficients per a pal·liar aquesta GREU mancança.

La situació ha arribat a uns límits insostenibles. I és que el principal problema ja no és que no es pugin atendre amb la màxima professionalitat als ciutadans, sinó que la seguretat dels nostres propis efectius ja no està garantida.

Incidents en barris conflictius, on la manca de recolzament ha quedat en evidència, són clars exemples del que venim denunciant. I si posem dades sobre la taula veurem en quina situació ens trobem. Dades reals d’una destinació, costanera i que per tant hauria d’haver-se vist reforçada amb el Pla d’Estiu, són un clar exemple que la manca d’efectius en el cos de mossos d’esquadra està posant en risc, la seguretat dels nostres efectius.

En aquest darrer cap de setmana i més concretament en data de 22 de juliol, a l’ABP de Roses (una localitat amb prop de 20.000 habitants a l’estiu segons dades de l’IDESCAT hi havia un agent pel servei porta, un agent a custòdia (amb 8 detinguts) i només una dotació policial per Roses i Empuriabrava.

Així mateix, a L’Escala només treballaven dos agents per una població que a l’estiu supera els 11.000 habitants! Dos agents, un dels quals va fer patrulla mixta amb Policia Local i l’altra va quedar amb patrulla UNIPERSONAL. Altres comissaries com Blanes, una població que a l’estiu arriba als 40.000 habitants, Lloret de Mar amb prop de 37.000 i Tossa de Mar amb gairebé 6000, molt més que sovint tenen únicament un sol indicatiu “DISPONIBLE” de seguretat ciutadana.

Per tant cal adoptar mesures urgents si no es vol continuar amb aquesta situació. Per intentar pal·liar els efectes de la greu manca d’efectius a la RPG, el SAP-FEPOL de Girona hem instat a la SGRH de manera reiterada, a implementar una bossa d’hores estructurals per a totes les USC del CME i per tant, també per a les diferents destinacions de la RPG. Ara per ara, si es vol garantir de manera eficaç i immediata el sistema de seguretat pública de Catalunya,  no es pot fer de cap altra manera.

ENLLAÇ A PDF DE L’ESCRIT: clica per descarregar

Número de comunicat:
C-114/18
Data: 
23/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend