Reunió Regional RP Camp de Tarragona de 19 de juliol

La nostra organització sindical ha denunciat la manca de mesures de seguretat des les comissaries de la Regió, el mal estat de les cadires i del material d'oficines de les comissaries, la manca de tríptics per a les dotacions policials i les Oficines d'Atenció al Ciutadà i les altes temperatures que suporten els efectius en algunes destinacions, especialment els destinats a la CD de Salou.

Tarragona, 24 de juliol del 2018.-

El passat 19 de juliol de 2018 va tenir lloc a la seu de la Regió Policial Camp de Tarragona la reunió que periòdicament es realitza entre els responsables d’Administració, els Caps de la Regió i els representants sindicals. A continuació us fem un resum dels punts tractats:

  1. Increment de les mesures de seguretat de les comissaries.

Es pregunta per l’estat actual de la col·locació de blocs (fitons) de formigó per protegir els accessos a les comissaries. A l’efecte l’administració va manifestar que estava previst que abans de final d’any totes les comissaries de la RPCT en tindrien.

  1. Càmeres de vigilància de la Comissaria de Salou.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat l’estat de les càmeres de vigilància i la seva resolució ja que és insuficient. Així mateix també hem denunciat l’existència d’angles morts. L’Administració ens ha manifestat que el problema estava en vies de solució i que es volia fer extensiu a la resta de comissaries.

  1. Reposició de les cadires.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat l’estat general de les cadires de la majoria de les comissaries de la Regió. Denunciem que fins i tot, contra normativa, en alguns despatxos els efectius fan servir cadires fixes, perquè les de rodes estan destrossades. El Cap d’Administració ens ha manifestat que aquest any reposaran les cadires dels despatxos que estan molt malmeses.

  1. Tríptics per les Oficines d’Atenció al Ciutadà i patrulles.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat que en algunes comissaries no hi hagi tríptics de denúncia auto-copiatius. El Cap d’Administració ha manifestat que sí n’hi han i per tant els reposaran en aquelles comissaries que no n’hi hagin.

  1. Reposició de material d’oficina.

La nostra organització sindical ha denunciat l’estat del material d’oficina que hi ha a les OAC, així com també la baixa qualitat de tot aquell que es va adquirint. El Cap d’Administració ha pres el compromís de reposar aquell material que s’hagi gastat i millorar la qualitat d’aquell que es vagi comprant.

  1. Altes temperatures a les comissaries.

SAP-FEPOL ha denunciat les altes temperatures que han de suportar els efectius a l’interior de les comissaries i en especial en els vestidors de la CD de Salou, on les temperatures són insuportables.

La resposta obtinguda pel Cap d’Administració no ens ha deixat de generar certa sorpresa en tant que, segons INFRAESTRUCTURES.CAT no es consideren els vestidors com a zona de treball i per tant no és un espai on s’hagi de garantir la temperatura entre els 21 i els 27 ºC.

Des del SAP-FEPOL només tenim una pregunta a fer: en cas que un treballador o una treballadora, si mentre s’està canviant pateix una caiguda i es fa mal, és considerat accident de treball?

La resposta segons l’Administració seria que no, ja que si no es considera el vestidor zona de treball no es pot tenir un accident laboral (evidentment parlem en mode irònic). Des del SAP-FEPOL ja hem portat per altres comissaries, aquesta qüestió a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social. No dubtarem en portar-ho per aquesta també si no hi posen solució!

  1. Imputació ÀGORA.

A preguntes de la nostra organització sindical, el Cap d’Administració encara no ha estat informat per part de la SGRH sobre com s’han d’imputar.

Aquestes han estat les qüestions tractades. La propera reunió està prevista per al 8 de novembre del 2018. Ja sabeu que si teniu alguna qüestió que considereu necessari tractar, us demanem que no espereu a la propera reunió per portar-la. Contacteu amb els delegats del SAP-FEPOL per tal de traslladar-ho a les persones competents de manera immediata i intentar solucionar-la el més aviat possible!

Número de comunicat:
C-116/2018
Data: 
24/07/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend