S’inicia la licitació de la compra de 2800 guants de motorista

Amb aquesta compra, el Sindicat Autònom de Policia aconsegueix dotar d'uns guants a tots els motoristes del cos de mossos d'esquadra, que compleixen la normativa específica sobre aquesta peça. Ha costat! Però finalment els motoristes tindran uns guants adients a les seves necessitats.

Barcelona, 9 d’agost del 2018.-

Per fi! Per fi s’ha iniciat la licitació de 2800 guants de motorista per als membres de l’especialitat de trànsit del cos de mossos d’esquadra. 1400 guants d’estiu i 1400 guants d’hivern. Per fi, després de les nostres demandes, el Departament d’Interior ha iniciat el procés de licitació per dotar als especialistes de trànsit d’aquesta peça del tot imprescindible.

Del total de guants, 120 de cadascuna de les temporades aniran per als efectius destinats a la Unitat de Motoristes de la RPM de Barcelona (Guilles) i una part important, quedaran en estoc per a reposició.

Per tant, amb aquesta compra el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) aconseguirà finalment dotar als especialistes de trànsit d’uns guants de motorista. D’uns autèntics guants de motorista.

I si diguem que ha estat SAP-FEPOL qui ho ha aconseguit ho podem dir així:

  • Perquè vam denunciar per escrit el 29 de març del 2017 (escrit amb número de registre 1-2017-0182001-1) la compra inútil de 722 guants ordinaris i 248 guants d’hivern, amb els quals es pretenia equipar als motoristes de trànsit, exigint a l’Administració el compliment de la normativa UN EN-13594:2015.

  • Perquè en no rebre resposta favorable de l’Administració no hem dubtat en denunciar aquesta situació davant la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social en data de 7 d’abril del 2017 (expedient número 8/0011500/17), essent els únics en fer-ho.

  • Perquè gràcies a aquesta denúncia, la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social ha obligat al Departament d’Interior a comptar amb l’opinió dels representants del treballadors i de les treballadores, constituint-se a l’efecte la Subcomissió de Material.

  • Perquè dins la Subcomissió de Material hem estat l’única organització sindical en presentar aportacions de millora, amb l’escrit registrat en data de 4 de maig amb número 0447/5949/2018, amb el qual exigíem que els guants complissin la normativa específica.

Per tant, SAP-FEPOL torna a demostrar que és el sindicar referent de l’especialitat de trànsit. L’únic sindicat que, des de la seva Secretaria de l’especialitat,  treballa específicament per la millora de les condicions laborals dels professionals de trànsit.

La nostra organització sindical continuarà treballant i continuarem informant de la nostra tasca, sense defallir en l’acció sindical en benefici de tot el col·lectiu.

Número de comunicat:
C-129/2018
Data: 
09/08/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend