SAP-FEPOL insta als sindicats de la Mesa General de la Funció Pública a mobilitzar-se

SAP-FEPOL, davant la propera Mesa General de la Funció Pública prevista per al mes de setembre, insta als sindicats que hi estan representats a mobilitzar-se. No recuperar drets que ja han estat recuperats a nivell estatal és un pas que no estem disposats a tolerar.

Barcelona. 20 d’agost del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) porta temps denunciant la situació que pateix el cos de mossos d’esquadra. Una situació esdevinguda per l’esgotament al qual s’ha estat i s’està sotmetent al nostre col·lectiu i que l’ha portat a dia d’avui, a una situació del tot insostenible.

SAP-FEPOL porta molt temps denunciant els efectes d’estar #sotamínims i de no tenir#UnesHoresExtresDignes. A l’efecte, ja hem manifestat a l’Administració (escrit de 8 d’agost amb número 0716/773/2018) que cal un gir. Un gir que permeti l’entrada d’aire que doni oxigen al nostre col·lectiu i que destensi la corda que és a punt de trencar-se.

En aquests darrers dies hem estat testimonis de l’aflorament d’un sentiment que, si no se li posa solució, portarà al nostre col·lectiu al col·lapse definitiu. Un col·lapse produït, com denunciem, per la gestió en els darrers anys del cos de mossos d’esquadra en particular, però també per la de tota la funció pública en general.

SAP-FEPOL és conscient que cal actuar. Cal fer un pas endavant!  Però cal fer-lo de manera pausada, intel·ligent, lluny d’improvisacions, tot sabent on s’han de lluitar les nostres demandes i apostant sempre per mesures, que no divideixin al col·lectiu.

Perquè si bé és cert que el Departament d’Interior és competent en l’aprovació d’una bossa d’hores estructurals per pal·liar els efectes de la manca d’efectius que ens té #sotamínims,  o per incrementar el preu de les hores extraordinàries, ho és menys per retornar les pagues extraordinàries, per complimentar el 100% de les incapacitats o per recuperar els Fons d’Ajut Social (FAS).

És la Mesa General de la Funció Pública (on per llei no hi tenim dret a ser-hi) i el Departament d’Economia, les peces claus que han de fer possible que recuperem tot allò que ens van retallar. I per tant, com a peces claus, han de ser a ells a qui es dirigeixi també  l’exigència de retornar-nos tot allò que ens correspon.

I és aquí el crit! Cal que els sindicats majoritaris a nivell de funció pública de Catalunya (UGT, CC.OO i IAC) es mobilitzin! Han de moure peça en la propera reunió del mes de setembre de la Mesa General. No recuperar drets que ja han estat recuperats a nivell estatal serà un nou pas enrere que des de mossos no estem disposats a tolerar.

Per tant, SAP-FEPOL, com no podria ser d’una altra manera, estarà en totes aquelles accions que, ja sigui a nivell de funció pública o a nivell de mossos d’esquadra, serveixin per reivindicar una millora de les condicions laborals del nostre col·lectiu i del sistema de seguretat pública de Catalunya.

Número de comunicat:
C-132/2018
Data: 
20/08/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend