SAP-FEPOL celebra que el cos de mossos d’esquadra hagi estat inclòs al CITCO

Ja era hora! Per fi el cos de mossos d'esquadra serà membre de ple dret del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat. Però SAP-FEPOL recorda que encara ens falta acceés a altres fonts d'informació com EUROPOL, SIENA i SIRENE.

Barcelona, 7 de setembre del 2018.-

Ahir, 6 de setembre de 2018, es va celebrar la Junta de Seguretat de Catalunya, presidida pel President de la Generalitat, i de la qual també en forma part el Ministre de l’Interior de l’Estat i el Conseller d’Interior, entre altres.

Entre els punts de l’ordre del dia a tractar hi era el d’incloure definitivament i de Ple dret a la Policia de la Generalitat en el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el conegut CITCO.

Ha passat més d’un any (juliol 2017) des que l’anterior Ministre de l’Interior de l’Estat. Sr. Zoido, es va comprometre públicament a incloure definitivament a la Policia de la Generalitat en el CITCO.

Aquest centre, el qual és de vital importància en la tramesa de la informació relativa al Terrorisme (estem a nivell 4 d’alerta terrorista) i el crim organitzat, és fonamental per la Seguretat Nacional. Celebrem per tant, que finalment l’Estat ens hagi permès tenir accés a la mateixa informació que la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i l’Ertzainza.

Per últim, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) aprofitem per demanar a l’Estat i més concretament al Ministre de l’Interior, qui és jutge en excedència i sap de la importància de la informació, que definitivament inclogui al cos de mossos d’esquadra, com a Policia Integral de Catalunya, en tots els centres d’informació policial internacional com som: EUROPOL, SIENA I SIRENE.

Data: 
07/09/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend