Els mossos recuperem el 100% de les retribucions de les IT’s i se’ns incrementa el sou fins a un 1,95%

Avui ha tingut lloc una reunió important per a la recuperació de drets dels membres del cos de mossos d'esquadra. En la reunió de mantinguda entre sindicats representats a la Mesa General de la Funció Pública i Generalitat s'ha acordat la pujada de sou i la implementació del 100% de les retribucions per incapacitat temporal.

Bcn, 18 de setembre del 2018.-

Avui ha tingut lloc, en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, la darrera reunió de la Mesa General de la Funció Pública, la qual presentava un ordre del dia amb dos únics punts: l’increment salarial signat a nivell estatal i la complementació del 100% de les retribucions en el cas d’incapacitat temporal.

Davant d’aquesta reunió, els sindicats representats a la Mesa General havien convocat una concentració davant les portes del Departament, a la qual SAP-FEPOL hi ha estat present defensant igual que ahir, els interessos del cos de mossos d’esquadra.

Finalitzada la reunió, s’ha acordat amb la Generalitat de Catalunya la implementació per a tots els treballadors i treballadores públics dels següents drets:

    • Increment salarial d’un 1,50% amb caràcter retroactiu des del mes de gener fins el mes de juny. A partir del mes de juliol s’incrementarà el sou a aquest tant per cent en un 0,25 més (1,75% en total).

    • Increment d’un 0,20% addicionalq ue encara és objecte de negociació sobre la forma de complementació, ja que no s’ha concretat ni com ni quan s’aplicarà. Per tant la pujada total de la qual ens podríem beneficiar seria de fins a un 1,95%.

    • Implementació amb caràcter immediat a la publicació del decret que s’ha de redactar a tal efecte, del 100% de les retribucions del sou a partir del primer dia de baixa en les incapacitats temporals.

En la reunió d’avui, la Generalitat no ha volgut entrar a negociar el retorn de les pagues extraordinàries del 2013 i 2014, així com tampoc la resta de drets que encara estan retallats. Sindicats de Funció Pública i Generalitat es tornaran a reunir en uns dies per tractar aquesta vegada sí, el retorn dels drets pendents (pagues, FAS, etc.). Així que ja ho sabem!

 

Número de comunicat:
C-142/2018
Data: 
18/09/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend