Reunió Departament d’Interior de 28 de setembre

Després de la concentració del passat dia 17 de setembre davant del Consell de la Policia, avui ha tingut lloc la primera reunió per començar a negociar millores per al cos de mossos d'esquadra.

Bcn, 28 de setembre del 2018.-

Avui ha tingut lloc la primera reunió entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra. Una reunió esdevinguda després de la concentració del passat 17 de setembre. A continuació us fem un resum de les qüestions tractades.

 • Assistència de mosS.O.S a la reunió.

Les organitzacions sindicals hem intentat que a la reunió hi hagués la presència d’un membre del col·lectiu “mosS.O.S” Després d’una llarga discussió (de més de dues hores) amb el Departament, aquest s’ha negat que a la reunió d’avui hi estiguessin presents. No obstant ha accedit que a la propera reunió, i acompanyant a les organitzacions sindicals representatives hi estiguin presents.

Demanat un recés per comunicar a mosS.O.S aquest posicionament del Departament, s’ha decidit que les organitzacions sindicals continuéssim reunits a fi i efecte d’escoltar les propostes de l’Administració.

 • Punts tractats a la reunió.

El Departament d’Interior, tal i com va fer en el passat Consell de la Policia, divideix en tres grups les reivindicacions que tant sindicats com mosS.O.S defensem.

 1. Qüestions que afecten al CME però que la seva solució no depèn únicament del Departament d’Interior.
 2. Qüestions que afecten únicament al CME i que la seva solució depèn exclusivament del Departament d’Interior.
 3. Qüestions que afecten a la totalitat del cos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

1.- Qüestions que afecten al CME però que la seva solució no depèn exclusivament del Departament d’Interior.

 • Jubilació anticipada:

El Departament d’Interior comparteix la necessitat d’avançar l’edat de jubilació dels membres del cos de mossos d’esquadra. En aquest sentit accelerarà el procés, tenint en compte que per assolir-ho, és necessari el vistiplau del Govern de l’Estat.

 • Manca d’efectius.

El Departament d’Interior i el Govern són conscients de la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra. És per això que, en la passada Junta de Seguretat de Catalunya, el President de la Generalitat va traslladar al Ministeri del Interior la necessitat d’aprovar dues convocatòries més (a la que actualment està a l’ISPC) de 750 efectius cadascuna.

I la pregunta del SAP-FEPOL és: i mentrestant? Què fem?

La nostra organització sindical, tenint en compte que la situació actual ens té #sotamínims i que el CME no té possibilitat d’interinatge, ha insistit en la necessitat d’implementar mesures urgents i necessàries com és la creació d’una bossa d’hores estructurals.

A l’efecte hem tornat proposar els extrems presentats en escrit de 14 d’agost amb número de registre 0716/E811/2018 d’avançar en hores extraordinàries, els 500 efectius que es troben a l’ISPC.

Així mateix hem demanat saber quines són les dades de cobertura mínima que tenen cadascuna de les comissaries de Catalunya. Unes dades que ja vam demanar en el seu dia al Director Batlle i que fins a dia d’avui se’ns han estat denegant.

 • Mesa General de la Funció Pública.

El Departament d’Interior proposa una modificació de la llei 10/1994 per tal que els mossos tinguem dret a la creació d’una Mesa sectorial dependent de la Mesa General de la Funció Pública.

2.- Qüestions que afecten únicament al CME i que la seva solució depèn exclusivament del Departament d’Interior.

 • Equiparació amb bombers.

Tal i com així es va manifestar en el darrer Consell de la Policia, el Departament assoleix el seu compromís de l’Acord del 2017 d’incloure en els propers pressupostos, la partida necessària per implementar el darrer tram d’equiparació amb la resta de cossos especials de la Generalitat.

 • Pagament ÀGORA.

Tal i com també es va manifestar en el darrer Consell de la Policia, el dispositiu ÀGORA es pagarà a la nòmina del mes de novembre.

 • Harmonització Q5.

El Departament proposa la creació d’un grup de treball per parlar exclusivament d’horaris, amb la intenció de poder parlar de l’actual model de quadrants.

 • Pla de Carrera Professionals per a USC.

L’Administració reconeix que les propostes de PCP per a USC que hi ha hagut fins ara cal revisar-les, continuant treballant en el grup que s’havia format a tal efecte des del 2017 i que s’havia paralitzat a l’espera de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal. S’ha demanat el vistiplau d’aquesta comissió en tant que el PCP porta associades mesures que tenen impacte econòmic.

 • Compensació de nits i de festius.

L’Administració ha començat manifestant que a dia d’avui s’està compensant les nits per sobre del que marquen els acords, ja que malgrat aquests diuen que s’han de pagar a 18 euros per nit efectivament treballada, avui s’estan pagant a 19,12 euros. Es proposa però, que aquesta qüestió sigui tractada dins del mateix grup de treball d’horaris.

 • Increment del preu de l’hora extraordinària.

L’Administració reconeix que el preu de l’hora extraordinària no pot estar per sota de l’ordinària i que per tant d’inici, cal assimilar el seu preu (NOMÉS FALTARIA!).

D’inici hi ha una predisposició a incrementar el preu de l’hora extraordinària en detriment del volum d’hores que es poden oferir al col·lectiu. Malament comencem!En la propera reunió ens presentaran una proposta.

Des del SAP-FEPOL critiquem que no hagi estat avui que s’hagi presentat aquesta proposta.

3.- Qüestions que afecten a la totalitat del cos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

 • Assumptes personals, vals menjador, pagues extraordinàries 2013-2014, FAS, Complement de productivitat i ILT.

El Departament d’Interior proposa que en la propera sessió ordinària, el Consell de la Policia es pronunciï en favor del retorn dels drets que ens van ser retallats l’any 2012.

Aquests són drets que pertany a la Mesa General de la Funció Pública retornar a tots els treballadors i les treballadores de la Generalitat de Catalunya i que, únicament per mossos, el Departament d’Interior no pot retornar.

A finals de la setmana, principis de la següent ens tornaran a citar per continuar tractant els punts que des de mosS.O.S es va presentar conjuntament amb els sindicats.

Des del SAP-FEPOL no fem una valoració positiva de la reunió d’avui! Sincerament ens esperàvem sortir amb mesures concretes per poder traslladar al col·lectiu i començar a treballar per avançar. No ha estat així!

No obstant preferim que aquest comunicat sigui purament informatiu i expressarem la nostra posició en un comunicat a part.

Número de comunicat:
C-149/2018
Data: 
28/09/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend