SAP-FEPOL denuncia la mala planificació en els dispositius d’avui a Barcelona

Avui el cos de mossos d'esquadra ha hagut de fer front a un dispositiu sense les mínimes garanties. Un dispositiu que no ha reunit el nombre necessari d'efectius per afrontar-lo amb garanties.

Bcn, 1 d’octubre del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vol denunciar públicament la manca de planificació, amb la qual s’ha afrontat el dispositiu d’ordre públic del dia d’avui a la localitat de Barcelona.

Des de la nostra organització sindical denunciem que per al dia d’avui i després dels fets ocorreguts dissabte, tant sols dues unitats de la Brigada Mòbil (una d’elles sense comandaments) hagin estat convocades per fer front a aquest dispositiu. Un nombre d’efectius totalment insuficient, que ha desbordat el dispositiu i que ni tant sols ha permès assegurar la integritat física dels efectius que han estat treballant.

La nostra organització sindical ha observat amb preocupació i indignació, les condicions sota les quals, els membres d’ordre públic del cos de mossos d’esquadra han hagut de treballar, ja que el nombre d’efectius hauria d’haver estat considerablement superior.

Així mateix, denunciem el fet que, com a conseqüència d’aquesta mala planificació, efectius de les Unitats de Seguretat Ciutadana hagin hagut de sumar-se al dispositiu d’ordre públic, per evitar per exemple l’ocupació del Parlament de Catalunya. I han hagut de sumar-s’hi sense ni tant sols disposar del material d’ordre públic. És per això que ho considerem tot plegat un despropòsit!

Avui hem vist com efectius de seguretat ciutadana han hagut de fer línies de protecció, amb cascs i material que no reunia les condicions mínimes! I fins i tot alguns dels nostres companys i de les nostres companyes han hagut d’actuar a la valenta, sense que se’ls hagi facilitat cap tipus de material de protecció.

Com és possible aquesta mala planificació? De qui és responsabilitat? S’ha garantit la seguretat de tots els efectius (inclosos els de seguretat ciutadana) que han participat en el dispositiu d’avui? Si ha estat així, han actuat tots els efectius disposant de tot el material de seguretat? I si no ha estat així per quin motiu no se’ls hi ha facilitat? Qui prendrà la responsabilitat? Qui n’és el responsable?

Des del SAP-FEPOL evidentment sabem la resposta! I és per això que denunciarem totes aquestes qüestions al Departament d’Interior exigint les responsabilitats oportunes. Considerem indigne la sobreexposició a la qual han estat sotmesos els nostres companys i les nostres companyes, ja siguin d’ordre públic, o de seguretat ciutadana.

Per tant esperem les explicacions oportunes! Esperem una resposta a la nostra indignació i no només perquè aquesta indignació és nostra, sinó perquè hores d’ara, ja és col·lectiva.

Número de comunicat:
C-152/2018
Data: 
01/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend