SAP-FEPOL exigeix al Departament d’Interior que s’assumeixin responsabilitats per haver faltat a la veritat

La nostra organització sindical ha denunciat en la reunió d'ahir que s'hagi faltat a la veritat en les explicacions donades a l'opinió pública en la gestió del dispositiu realitzat per cobrir les manifestacions convocades el darrer 1 d'octubre

Barcelona, 4 d’octubre del 2018.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), en la reunió mantinguda ahir amb el Director General de la Policia i el Comissari en Cap del cos de mossos d’esquadra, ha exigit l’assumpció de responsabilitats per la gestió dels fets esdevinguts durant aquest darrer 1 d’octubre.

En la reunió, SAP-FEPOL no ha dubtat en afirmar que, respecte les explicacions donades en la roda de premsa del dia 2, s’ha faltat a la veritat i especialment respecte al fet que, els efectius de Seguretat Ciutadana ja estaven previstos dins del propi dispositiu, com a una nova estratègia policial.

Perquè a més, si hagués estat així (que no ho és), si hagués estat previst que els efectius d’USC estiguessin dins del dispositiu, considerem encara més greu que se’ls hagués deixat participar amb les condicions que ho van fer. Totalment a la valenta, amb cascs (alguns dels efectius i no tots) totalment inapropiats, sense cap altra element de protecció individual i sense que se’ls garantís la seva seguretat individual en cap moment.

A més, en la mateixa reunió, SAP-FEPOL ha reclamat les dades relatives als efectius d’informació que estaven treballant durant el dispositiu de l’1-O i la seva comparació per exemple, amb els efectius d’aquesta mateixa Divisió, que treballaven el dissabte anterior per cobrir la manifestació de JUSAPOL. Unes dades que esperem i que fins ara no se’ns han facilitat.

Així mateix, SAP-FEPOL ha condemnat la NO autorització a les demandes de dispersió que, des dels comandaments operatius que es trobaven a peu del carrer, s’estaven realitzant de manera repetida. Una dispersió que finalment es va haver d’autoritzar com a conseqüència de l’actitud violenta dels manifestants. Una actitud que recordem, va ser observada i identificada tant sols dos minuts després que es donés per desconvocada la manifestació que va arribar al Parlament de Catalunya.

Per tant, ni es va fer una bona previsió del dispositiu, ni es va gestionar correctament la jornada. Una jornada que a més de la imatge denigrant que ha deixat dels nostres efectius, ha provocat que tres, del total de trenta-tres mossos  ferits, estiguin a dia d’avui de baixa mèdica.

Per tant no podem acceptar com a bones les explicacions que se’ns han donat i per tant, exigim una rectificació pública que esperem que arribi el més ràpidament possible, en la compareixença parlamentària que des del SAP-FEPOL hem demanat al Conseller.

Ja ho vam dir ahir durant la reunió! El Cos de Mossos d’Esquadra té el règim disciplinari més dur de totes les policies del nostre entorn i si un efectiu, en l’exercici de les seves funcions s’equivoca, és obligat a assumir-ne les responsabilitats. Cal per tant ara, que aquells que s’han equivocat, que aquells que han faltat a la veritat i que aquells que han posat en risc la integritat de tots els efectius policials, n’assumeixin les seves. I com que no les assumeixen, les exigim!

Número de comunicat:
C-154/2018
Data: 
04/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend