El Govern ha de prendre nota: cal recuperar la dignitat del cos de mossos d’esquadra

El Govern de la Generalitat ha de prendre nota després de la manifestació d'ahir. Una manifestació exemplar que torna a posar sobre la taula, la necessitat de recuperar la nostra dignitat.

Barcelona, 7 d’octubre del 2018.-

Èxit de la manifestació convocada ahir 6 d’octubre. Una manifestació, sorgida de mosS.O.S i recolzada per tots els sindicats policials que ha reivindicat, després del dispositiu de l’1-O, dignitat per als membres del cos de mossos d’esquadra.

4500 persones, la gran majoria mossos i mosses d’esquadra, hem demostrat la força d’un col·lectiu cansat, xafat i esgotat de la gestió que ha rebut els darrers anys dels nostres representants polítics.

Retallades salarials i de drets laborals que no es reverteixen, instrumentalització continuada del cos de mossos d’esquadra i una greu mancança d’efectius i de recursos que ens posen en risc en l’exercici de les nostres funcions són qüestions que en la manifestació d’ahir van ser reivindicades en defensa de la nostra dignitat.

En la manifestació d’ahir s’ha enviat el missatge correcte a la nostra societat! I ho hem fet, salvant l’escull, que les nostres demandes s’emmarquin dins d’una suposada estratègia política.

No és de rebut el tracte que els membres del cos de mossos d’esquadra estan rebent dels seus representants polítics. No és de rebut que, després del sobreesforç que porten suportant tots els efectius del cos, el Govern de la Generalitat i el Departament d’Interior no facin cas a les demandes col·lectives i no és de rebut que els mossos i les mosses d’esquadra hàgim de continuar treballant en les condicions que ho estem fent.

Ahir 6 d’octubre, el nostre cos va tornar a enviar un missatge alt, clar i rotund. Dignitat! Dignitat i Respecte! Dignitat i respecte per poder oferir a la ciutadania un servei públic de seguretat de qualitat. El cos de mossos d’esquadra, segona institució millor valorada de Catalunya, ha de ser tractat com es mereix.

Per tant, després de la manifestació d’ahir i després també de la concentració del passat 17 de setembre, no només el Departament d’Interior, sinó tot el Govern de la Generalitat ha de prendre nota de les demandes del nostre col·lectiu.

Tots sabem que la seguretat pública és un dels puntals per sostenir una societat democràtica i de dret i tota gestió política que se’n faci ha de servir per oferir a la ciutadania el millor dels serveis.

Així doncs, President Torra i Conseller Buch! Prenguin nota de com està el termòmetre dins del cos de mossos d’esquadra. La situació és complicada i si una cosa ha quedat clara, tant el 17 de setembre com ahir, és que no deixarem de reivindicar la nostra dignitat fins que no s’escoltin les demandes col·lectives.

Per últim volem felicitar a tot el cos de mossos d’esquadra per l’actitud que va mostrar ahir. Una actitud responsable i clarament reivindicativa que ha servit per posar en evidència a ulls de l’opinió pública que simplement ens manifestem per reivindicar la nostra DIGNITAT!

Número de comunicat:
C-155/2018
Data: 
07/10/2018
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend